Donorystės akcijai sutrukdė prastas oras, bet ne uteniškių noras dalyvauti

Didžiausia Lietuvoje kraujo donorystės įstaiga – Nacionalinis kraujo centras – birželio 15-ą Vilniuje startavęs tradiciniu tapusį neatlygintinos kraujo donorystės turu per Lietuvą šia savo gražia akcija nuvilnijo per visą šalį. O trečiadienį, birželio 21 dieną, Nacionalinio kraujo centro palapinė buvo įrengta ir Utenoje.

Kaip sakė Nacionalinio kraujo centro Donorystės skyriaus organizatorė Jūratė Končiuvienė, donorystės turo dalyviai pirmą kartą užsuko ir į Uteną. Ši akcija buvo skirta Pasaulinei kraujo donorų dienai paminėti.

Uteniškiai buvo pasitikti ryškiaspalvėje palapinėje, kur dirbo visa komanda. Tačiau sėkmingą darbą trikdė vėjo gūsiai ir lietaus šuorai, tad netrukus teko atsiprašyti atėjusius kraujo donorus ir nutraukti šią gražią akciją mūsų mieste.
Kaip portalui udiena.lt akcentavo J. Končiuvienė, prasto oro metu neišblėso uteniškių noras būti geraširdžiams – akcijos metu kraujo davė net 76 uteniškiai. „Per daugiau nei dvi valandas sulaukėme išties nemenko donorų skaičiaus, todėl labai džiaugiamės”, – sakė pašnekovė, pabrėžusi, kad sulaukta ir nuolatinių donorų, kurie kraują davė po 20 ir daugiau kartų. Jie už paramą donorystei buvo apdovanoti padėkomis, bilietais į kino teatrą ar termosais.
Šios akcijos, kuri tęsis iki liepos vidurio, metu Vilniuje sulaukta daugiau nei 200 kraujo donorų, Kaune – daugiau nei 100, nuo didmiesčių neatsiliko ir Anykščiai – šiame mieste neatlygintinai kraujo davė 135 anykštėnai.

Laikraščio „Utenos diena” inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas