Šv. Florijono diena bus minima Anykščiuose

Praėjusią savaitę Anykščių rajono savivaldybėje lankėsi Utenos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos viršininkas Olegas Kovalevskis ir Anykščių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininkas Saulius Slavinskas. Susitikimo metu kalbėta apie artėjančią šv. Florijono dieną, kurią Utenos apskrities – Utenos, Anykščių, Ignalinos, Molėtų, Zarasų, Visagino – priešgaisrinių gelbėjimo tarnybų specialistai ir pareigūnai minės Anykščiuose.

„Šiais metais Anykščiuose organizuojama tikrai daug renginių. Dar daugiau jų laukia ir turistinio sezono metu. Džiaugiamės, kad galime padėti organizatoriams, – sakė Anykščių rajono meras Kęstutis Tubis.

Pasak viršininko O. Kovalevskio, viena iš pagrindinių priešgaisrinių gelbėjimo tarnybų misijų – ne tik padėti ištikus nelaimei, bet ir vykdyti aktyvią prevenciją. Dėl šios priežasties svečiai iš kaimyninių rajonų ir ypač anykštėnai kviečiami šv. Florijono dieną minėti kartu, dalyvauti šventiniuose renginiuose ir daugiau sužinoti apie priešgaisrinių gelbėjimo tarnybų kasdienybę ir tai, kaip kiekvienas iš mūsų galime apsisaugoti nuo skaudžių nelaimių.

Šv. Florijono dienos minėjimas prasidės 9.00 val. šv. Mišiomis Anykščių Šv. apaštalo evangelisto Mato bažnyčioje. Po mišių, 11.00 val., svečiai kviečiami dalyvauti Anykščių priešgaisrinėje gelbėjimo tarnyboje Anykščiuose vyksiančių varžybų atidaryme ir starte, o po jų – 12.00 val. – šventinėje rikiuotėje.

Šventės dalyvių taip pat laukia technikos demonstravimas, ekskursijos Anykščių priešgaisrinėje gelbėjimo tarnyboje ir kareiviška košė.

Anykščių r. savivaldybės administracijos inf.  

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas