Žmonės vis aktyviau praneša apie teršiančius aplinką srutomis

Pastaruoju metu Valstybinė aplinkos apsaugos tarnyba (VAAT) gauna nemažai gyventojų pranešimų apie aplinkos taršą srutomis ir skystu mėšlu. Apie tai praėjusį mėnesį sulaukta net 19 skambučių. 2016-ųjų sausį tokių skambučių buvo perpus mažiau. Nors vasaris dar tik prasidėjo, o jau gauti 5 pranešimai apie taršą srutomis. Beveik visi gauti pranešimai pasitvirtino.

Aplinkosaugininkai primena, kad pagal mėšlo ir srutų tvarkymo aplinkosaugos reikalavimus nuo lapkričio 15 d. iki balandžio 1 d. draudžiama skleisti laukuose mėšlą ir srutas, o skleisti ant įšalusios, įmirkusios ir apsnigtos žemės draudžiama bet kokiu atveju.
Už šių reikalavimų pažeidimus fiziniams asmenims gresia iki 230 eurų bauda, juridinių asmenų vadovams ar kitiems atsakingiems asmenims – iki 430 eurų. Už pakartotinį pažeidimą bauda smarkiai padidės. Be to, teks atlyginti aplinkai padarytą žalą.
Apie įvykius, susijusius su galimu aplinkos teršimu, aplinkos apsaugos reikalavimų pažeidimus gyventojai gali bet kuriuo paros metu pranešti bendruoju pagalbos telefonu 112 arba VAAT tel. (8 5) 273 2995.

Aplinkos ministerijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas