Valdovų rūmuose bus apdovanoti tarptautinių olimpiadų ir konkursų nugalėtojai

Sausio 5 dieną Nacionaliniame muziejuje Lietuvos Didžiosios kunigaikštystės Valdovų rūmuose bus apdovanoti tarptautinių olimpiadų ir konkursų laimėtojai ir jų vadovai. Apdovanojimo šventėje dalyvaus Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis ir švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė.

2016 metais tarptautinėse mokinių olimpiadose ir konkursuose dalyvavo daugiau nei 100 mūsų šalies mokinių, kurie pelnė 2 aukso, 12 sidabro (iš kurių 2 komandiniai), 22 bronzos medalius, 14 pagyrimo raštų, 4 specialiuosius apdovanojimus, 1 pirmąją, 3 antrąsias ir 2 trečiąsias vietas.
Mažeikių Gabijos gimnazijos abiturientas Elvinas Ribinskas Šveicarijoje vykusioje tarptautinėje fizikos olimpiadoje iškovojo aukso medalį. Tai – antrasis auksas per visą Lietuvos mokinių dalyvavimo šioje tarptautinėje olimpiadoje istoriją nuo 1989 metų. Aukso medaliu apdovanota ir tarptautinės muzikos olimpiados, kuri vyko Lietuvoje, dalyvė Gintarė Valionytė iš Klaipėdos Vydūno gimnazijos.
Tiek jaunieji chemikai, tiek biologai pelnė 2 sidabro ir 2 bronzos medalius. Informatikų komanda – bronzą. Šiemet informatikos užduotys buvo nelengvos, todėl bronza – iš tiesų geras laimėjimas.
Geografai iš Kinijos parsivežė 2 sidabro ir 1 bronzos medalį. Tai aštunta tarptautinė geografijos olimpiada, iš kurios mūsų mokiniai grįžta su medaliais. Kinijoje labai gerai sekėsi ir matematikams – laimėti 3 bronzos medaliai ir 3 pagyrimo raštai. Tarptautinėje matematikos olimpiadoje lietuviai varžėsi net su 600 mokinių iš 109 šalių ir savo rezultatais gerokai aplenkė kaimyninių šalių mokinius.
Ne pirmus metus puikiai sekasi ir debatininkams – 29-ajame pasaulio individualių debatų ir oratorinio meno čempionate, vykusiame JAV, panevėžietis Jokūbas Lapė pelnė geriausio kalbėtojo, kuriam anglų kalba nėra gimtoji, apdovanojimą.
Maskvoje vykusioje tarptautinėje rusų kalbos olimpiadoje Vilniaus V. Kačialovo gimnazijos mokinė Greta Vislockytė tapo viena iš dešimties absoliučių olimpiados nugalėtojų.
Gerai tarptautinėse olimpiadose sekėsi jauniesiems filosofams, astronomams ir astrofizikams, kurie grįžo su pagyrimo raštais ir diplomais.
Iš Indonezijoje, Balyje, vykusios 13-osios tarptautinės jaunių gamtos mokslų olimpiados, kuri skirta mokiniams iki 16 metų, parvežti 2 sidabro ir 4 bronzos medaliai.
Gamtamokslinėms olimpiadoms daugelį metų mokinius rengia ir komandoms vadovauja Vilniaus universiteto Biotechnologijos instituto jaunesnysis mokslo darbuotojas Paulius L. Tamošiūnas, Vilniaus universiteto Chemijos fakulteto lektorius, Kauno technologijos universiteto gimnazijos chemijos mokytojas  dr. Ramūnas Skaudžius, tos pačios gimnazijos direktorius, fizikos mokytojas Tomas Kivaras.
14-ojoje Europos Sąjungos gamtos mokslų olimpiadoje, šiemet vykusioje Estijoje, Lietuvos mokiniai iškovojo komandinius sidabro medalius. Olimpiados dalyviai tyrinėjo dirvožemio mikroorganizmus, kurie dėl biocheminių procesų gali būti panaudoti elektros energijai išgauti, iš buityje randamų priemonių gamino baterijas, kuriomis varomais automobilių modeliais dalyvavo lenktynėse.

Švietimo ir mokslo ministerijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas