Su iškritusiu sniegu prasidėjo ir neteisėta seliavų žvejyba

Atvėsus orams ir anksčiau iškritus pirmajam sniegui, prasidėjo seliavų nerštas. Seliavų aptikti galima ne visuose vandens telkiniuose: paprastai jos gyvena giliuose, švariuose ir skaidriuose ežeruose. Nerštas prasideda mažesniuose vandens telkiniuose, kuriuose vanduo atvėsta greičiau.

Utenos regione vėliausiai seliavos neršti pradeda Tauragno ežere. Nuo lapkričio 1 dienos specializuota verslinė seliavų žvejyba draudžiama, tačiau nelegalios žvejybos mėgėjai šio draudimo paisyti nelinkę, ypač Švedriškės kaimo (Ignalinos r.) gyventojai V. I. ir R. Ž., kuriuos jau kelis metus iš eilės Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai sutinka Tauragno ežere neteisėtai gaudant neršiančias seliavas. Ne išimtis buvo ir šie metai.
Lapkričio 30 dienos rytą buvo dar tamsu, krito sniegas, valtimi į ežerą išplaukė du piliečiai. Ištraukę penkis prieš kelias dienas pastatytus tinklus, grįžo į krantą. Nesitikėjo, kad tokiu laiku čia jų gali laukti pareigūnai, tuo labiau, kad automobilyje aplinkos stebėti liko vieno iš jų žmona. Nesiseka šiais metais šiems asmenims – jie jau trečią kartą už neteisėtą žvejybą patenka į Utenos RAAD pareigūnų rankas. Aiškinantis pažeidimo padarymo aplinkybes, nustatyta, kad V. I. ir R. Ž. neteisėtai buvo sugavę 2,55 kg seliavų, 11,06 kg kuojų ir vieną lydeką. Už tokią veiką piliečiams surašyti administracinio teisės pažeidimo protokolai, paimti 5 neteisėtoje žvejyboje naudoti statomieji tinklai ir medinė irklinė valtis. Už padarytą žalą žuvų ištekliams jiems bus pateikta pretenzija dėl žalos atlyginimo, kurios suma 291,30 euro.

Utenos RAAD inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas