Uteną įtraukė kamštelių rinkimo vajus

813 kilogramų – tiek kamštelių surinko uteniškiai, ikimokyklinio ir darželinio amžiaus vaikai. Dalyvaudami nacionalinio konkurso „Kamštelių vajus’2016″ finaliniame renginyje, dvi mūsų rajono ugdymo įstaigos pateko į daugiausia kamštelių surinkusių šalies komandų dešimtuką, o Utenos vaikų lopšelis–darželis „Saulutė” pelnė 300 eurų, kuriuos galės išleisti savo reikmėms.

Nacionalinio konkurso „Kamštelių vajus’2016″ finalo metu trylikoje Lietuvos miestų buvo įrengti kamštelių surinkimo punktai ir viso surinkta 6 852 kilogramai plastikinių butelių kamštelių: Kaune 598 kg, Alytuje 440 kg, Druskininkuose 193 kg, Marijampolėje 358 kg, Utenoje 813 kg, Panevėžyje 475 kg, Joniškyje 673 kg, Šiauliuose 381 kg, Plungėje 235 kg, Klaipėdoje 412 kg, Kelmėje 261 kg, Vilniuje 1625 kg. Per penkis konkurso metus surinkta ir priduota perdirbti 30 tonų plastikinių butelių kamštelių.
Į kamštelių rinkimo vajų aktyviai įsisuko ir Utenos Krašuonos progimnazijos bendruomenė, kuri kasmet aktyviai renka plastikinius butelių kamštelius, juos maišais tempia į mokyklą ir aktyviai dalyvauja konkurse „Kamštelių vajus’2016″. „Į šią veiklą esame įtraukti visi, tačiau šiais metais surinkome 300 kilogramų, o ankstesniais metais surinkdavome net po 380 ar 500 kilogramų. Rinkti mums tapo įpročiu, tad vaikai į mokyklą atitempia pilnus maišus kamštelių. Jie puikiai žino, kad norint surinkti didelį kiekį kamštelių, reikia būti gerais vadybininkais: kuo daugiau bus įtraukiama aplinkinių žmonių, tuo rezultatas bus geresnis”, – kalbėjo Krašuonos progimnazijos direktoriaus pavaduotoja ūkiui Marytė Zabulienė, užimanti ir „Kamštelių vajaus” koordinatorės pareigas mokykloje. Mokytoja prisiminė, kad kai kurie mokiniai į mokyklą atnešė po keliolika kilogramų kamštelių.
Pernai ši mokykla, dalyvavusi konkurse „Kamštelių vajus”, užėmė II vietą ir pelnė 500 eurų – už juos įsigijo 4 sėdmaišius, o už kitus pinigėlius mokiniai turėjo galimybę išvykti į ekskursiją ar apsilankyti kino teatruose.
Už veiklumą ir iniciatyvą pagirti reikėtų ir Utenos Aukštakalnio progimnazijos „Žiburio” skyriaus bendruomenę, kuri surinko 222 kilogramų kamštelių.

Šiais metais daugiausia kamštelių surinko šios komandos:

1. Joniškio „Saulės” pagrindinės mokyklos komanda 460 kg
2. Švenčionių progimnazija 350 kg
3. Utenos Krašuonos progimnazija 300 kg
4. Kauno Juozo Grušo meno gimnazija 243 kg
5. Vilniaus Antano Vienuolio progimnazija 239 kg
6. Utenos Aukštakalnio progimnazijos „Žiburio” skyrių 222 kg
7. Vilniaus „Ryto” progimnazija 204 kg
8. Kauno Dainavos progimnazija 203 kg
9. Alytaus lopšelis-darželis„Du gaideliai” 183 kg
10. Tauragės ,,Šaltinio” progimnazija 170 kg

Šešios komandos (trys ikimokyklinės įstaigos ir trys mokyklos), surinkusios daugiausia kamštelių pasidalino 1 800 eurų: Joniškio „Saulės” pagrindinė mokykla ir Alytaus lopšelis–darželis „Du gaideliai” po 400 eurų; Švenčionių progimnazija ir Utenos vaikų lopšelis–darželis „Saulutė” po 300 eurų ir Utenos Krašuonos progimnazija ir Mažeikių lopšelis–darželis „Bitutė” po 200 eurų, kuriuos galės išleisti savo įstaigos reikmėms.

Laikraščio „Utenos diena” inf.

 

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas