Leliūnuose paminėta Senjorų diena

Spalio 1 dieną šalyje buvo švenčiama Tarptautinė pagyvenusių žmonių diena. Ši ypatinga data buvo pažymėta ne vienu prasmingu renginiu, kuriame dainos ir gražūs posmai sušildė ne vieną širdį.

Šios dienos išvakarėse Utenos rajono savivaldybės Leliūnų socialinės globos namų bendruomenė taip pat paminėjo Senjorų dieną.
Ši diena visame pasaulyje yra minima 20 metų. Norima atkreipti dėmesį į pagyvenusius žmones, į jų vertę ir rūpesčius. Daugelyje pasaulio tautų pagyvenę žmonės yra gerbiami kaip pažinimo ir išminties turėtojai. Tačiau tyrimai rodo, kad didžioji dalis žmonių visuomenės senėjimą priima kaip mus ištinkančią nelaimę, blogį, tad šią dieną skatinama atkreipti dėmesį į senėjimo problemas, pagyvenusių žmonių gyvenimo sąlygas, raginama ugdyti jaunų žmonių pagarbą senyvo amžiaus asmenims.
Leliūnų socialinės globos namuose viešėjo Utenos Dauniškio gimnazijos muzikos studijos dainorėliai (vad. J. Aleknavičienė) ir Utenos kultūros centro šokių ir dainų ansamblio „Vieversa” atlikėjai (vokalinės grupės vad. O. Aleknavičienė), Utenos muzikos mokyklos fortepioninis duetas – Patricija ir Mindaugas (mokytoja I. Dirmienė, Vilniaus edukologijos universiteto studentas M. Aleknavičius). Jaunimas atliko keletą dainų, šokių, grojo muzikos instrumentais. Vadovės sveikino senjorus linkėdamos stiprios sveikatos, optimizmo, meilės, artimųjų pagarbos, ragino džiaugtis kiekviena diena, dalintis išmintimi su artimaisiais, draugais, o ypač su jaunimu.

Laikraščio „Utenos diena” inf.

 

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas