Žvejo sėkmė: užkibo 6,82 kilogramų salatis

Pažvejoti Rokiškio rajone išsiruošęs uteniškis Tomas Šileikis net nesitikėjo, kad žvejybą lydės sėkmė. Patogiai valtyje įsitaisęs pajuto, kad užkibo nemenka žuvis. Po 15 minučių atkaklios kovos valtyje spurdėjo 6,82 kilogramo ir 87 cm ilgio salatis.

Rugsėjo pradžioje Šventosios upėje, Rokiškio rajone, netoli Rašų ežero, žvejojęs T. Šileikis kaip masalą naudojo guminuką. „Anksčiau irgi teko sugauti salačių, tačiau tokio dydžio iki šiol dar nepasitaikė. Kiek domėjausi, Lietuvoje didesnio nei mano sužvejotas salatis niekam neteko sugauti”, – pasakojo vyriškis, prisiminęs, kad anksčiau jam teko pagauti 2–2,5 kg salačių.
Įspūdingesnės žuvys Tomui kibo ir anksčiau. Jis yra pagavęs 9 kilogramų lydeką. Į žvejybą uteniškis susiruošia tuomet, kai po darbų turi laiko, kurį gali skirti savo pomėgiui. Žvejys pamėgęs vandens telkinius ne tik Utenos, bet ir kaimyniniuose rajonuose.
Remiantis lrytas.lt informacija, tai – kol kas didžiausias Lietuvoje sugautas salatis. Iki šiol Lietuvos rekordas buvo 6,2 kg svėrusi šios rūšies žuvis.

Portalo udiena.lt skaitytojus taip pat raginame siųsti žvejybos laimikių nuotraukas el. paštu udiena.lt@gmail.com – SAVO SĖKME PASIDALYKITE SU MUMIS!

Laikraščio „Utenos diena” inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas