Uteniškius filmo kūrėjus pasiekė džiugi žinia

Praėjus vos kelioms dienoms po uteniškių kartu su partneriais sukurto trumpametražio vaidybinio filmo „Batas” premjeros, filmo kūrėjus pasiekė džiugi žinia. „Batas” tapo ne tik pirmuoju uteniškių Utenos apylinkėse sukurtu vaidybiniu filmu, bet ir pirmuoju dalyvausiančiu tarptautiniame filmų festivalyje.

Pagal Roman Gary knygos „Aušros pažadas” ištrauką kino namų „Taurapilis” ir partnerių „Turbo” sukurta ironiška meilės istorija „Batas” pateko į vieno garsiausių Lietuvoje tarptautinio filmų festivalio konkursinę trumpo metro filmų programą.
„Nuostabu, kad per premjerą svečiams žadėta filmo „Batas” kelionė jau prasidėjo ir pirmoji jo stotelė yra išties reikšmingame, didelio masto bei plačiai žinomame festivalyje,” – džiaugsmo neslėpė viena iš filmo „Batas” kūrybinės komandos narių, kino namų „Taurapilis” vadovė Miglė Križinauskaitė-Bernotienė.
Trumpo metro filmą „Batas” uteniškiai galėjo išvysti per Utenos miesto gimtadienį, o dieną prieš tai į kino namus „Taurapilis” pamatyti savo filmo debiuto rinkosi jo kūrybinė komanda, rėmėjai, palaikytojai bei draugai.
„Apie filmą „Batas” girdėjome tik gražius atsiliepimus. Daugelis klausė, kada galima laukti antrosios „Bato” dalies, ar kada bus pilno metro filmas, dėkojo už 7 minutes pozityvios nuotaikos,”– įspūdžiais dalinosi M. Križinauskaitė–Bernotienė.
Pasak kino namų vadovės, trumpametražis filmas „Batas” trumpam į didįjį Utenos ekraną sugrįš vėlyvą rudenį-ankstyvą žiemą. „Mūsų pirmojo trumpuko dar laukia festivaliai Estijoje, Norvegijoje, Škotijoje, Italijoje – ir tai dar ne viskas. Tikimės, kad pirmas utenietiškas filmukas į Uteną grįš su įvertinimu iš festivalio,” – vylėsi vadovė.

Laikraščio „Utenos diena” inf.

 

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas