Nauja šeimos gydytoja – daug keliaujanti futbolo aistruolė

Rugpjūčio 1 dieną Utenos pirminės sveikatos priežiūros centro (PSPC) 237 kabinete darbą pradėjo jauna šeimos gydytoja Zina Žemčiugova, prieš tai kurį laiką dirbusi sveikatos centre „Šalavijas“. Iš sostinės į gimtąją Uteną gyventi ir dirbti grįžusi medikė „Utenos dienai“ papasakojo, kas lėmė tokį jos pasirinkimą, atskleidė, ko tikisi iš uteniškių pacientų.

Trumpai papasakokite apie save…

Gimiau ir augau Utenoje, baigiau „Saulės“ gimnaziją, kurioje mokiausi nuo pat pirmos klasės. Mokytis man sekėsi gerai – ne kartą patekau tarp biologijos, geografijos rajoninių olimpiadų prizininkų. Šeimoje esu vienintelis vaikas.

Ar tapti gydytoja svajojote seniai?

Tikrai nebuvau iš tų, kurie nuo pat mažens žinojo, kad ateitį sies su medicina. Vaikystėje, kaip ir dauguma mergaičių, svajojau tapti manekene ar drabužių dizainere. Galvoti apie medicinos studijas pradėjau tik dvyliktoje klasėje. Artėjant mokyklos baigimui mąsčiau ir apie biomedicinos, kultūros istorijos mokslus. Iki paskutinės minutės dvejojau, kurią studijų kryptį rašyti pirmu numeriu. Tvirtai žinojau, kad ateityje nenorėčiau dirbti vadybininke ar administratore. Visada mėgau mokytis, todėl manęs nė kiek negąsdino tai, kad medicinos studijos trunka ilgą laiką. Buvau įsitikinusi, jog baigusi mokslus tikrai neliksiu „ant ledo” – gausiu darbą sveikatos priežiūros įstaigoje.

Daugiau apie tai skaitykite trečiadienio laikraštyje „Utenos diena”.

 

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas