Surinkti vienkartinės pakuotės kiekiai džiugina

Nuo vasario 1 d. pradėjusi veikti Užstato už vienkartines pakuotes sistema jau duoda rezultatų. Gyventojai aktyviai renka ir priduoda vienkartinę tarą, atgaudami pinigus, sumokėtus perkant gaminius.

VšĮ „Užstato sistemos administratorius” duomenimis, iki liepos 1 d. Utenos RAAD teritorijoje jau surinkta 6 360 853 pakuočių. Aktyvumu ypač pasižymėjo Visagino miesto savivaldybė – nors vienkartinės pakuotės supirkimo vietų turi aštuonias, jau pirmą mėnesį surinko virš 9 tūkst. vienkartinių pakuočių, kai kitos savivaldybės tai darė gana vangiai (išskyrus Utenos r. sav.) – surinkdamos nuo 2 iki 4 tūkst. vienkartinių pakuočių.

Primename, kad grąžinti pakuočių atliekas ir atsiimti sumokėtą užstatą už vienkartinę pakuotę, kuri dalyvauja užstato sistemoje, galima grąžinus pakuotes į priėmimo vietas, kurios įrengtos parduotuvėse arba prie jų.
Šiuo metu Utenos RAAD teritorijoje yra apie 200 vietų, kur galima grąžinti pakuočių atliekas ir atsiimti sumokėtą užstatą. Norėdami sužinoti artimiausią prekybos vietą, kur veikia rankinio surinkimo vietos ar taromatai, galite apsilankę užstato už vienkartines pakuotes administratoriaus tinklapyje http://grazintiverta.lt/.

VšĮ „Užstato sistemos administratoriaus” ir Mokesčių ir atliekų kontrolės skyriaus inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas