„Panevėžio keliai“ jubiliejaus proga išleido knygą „Kelio žmonės II“

Viena didžiausių Baltijos šalyse lietuviško kapitalo kelių ir geležinkelių statybos bendrovė „Panevėžio keliai” nuosekliai keičia švenčių tradicijas. Šį kartą bendrovė veiklos 50–ies metų sukakčiai paminėti išleido knygos „Kelio žmonės” antrąją dalį. Ši knyga – apie ryškų ir mažiau matomą kelio kūrėją, savo išradimais ir kasdieniu darbu suteikiantį patogesnį gyvenimą. Pirmoji knygos dalis išleista 2008 metais.

Skaitytojų rankose – 1134 puslapių AB „Panevėžio keliai” ir kelio žmonių istorijos tęsinys. Knyga, kurioje mėginta perteikti svarbiausius 2008–2015 metų laikotarpio kelininkų bendruomenei ir „Panevėžio kelių” įmonėms reikšmingus įvykius.
50-ąsias veiklos metines „Panevėžio kelių” bendrovės žmonės mini nestandartiškai ir kitose srityse. Artėjant jubiliejiniams metams darbuotojai priėmė sprendimą pakeisti tradicijas. Šventines lėšas ne pravalgyti, o jomis pasidalinti. Padėti tiems, kurie patys sau padėti negali. Taip „Panevėžio kelių” ir jos įmonių darbuotojų sprendimu dviem organizacijoms – „Maisto bankui” ir „Bėdų turgui” – buvo įteikti paramos čekiai. Bendrovės skyrė 15 tūkst. eurų paramą.
Naujasis leidinys – viena iš priemonių sukakčiai paminėti. Sklaidant naujosios „Kelio žmonės II” knygos puslapius formuojasi išvada, kad „Kelio žmogaus” sąvoka jau prigijo bendrinėje mūsų kalboje. Dažnas knygos herojus save išdidžiai pristato kaip kelio žmogų. Tai fizinės ar emocinės priklausomybės socialinei grupei, kuri kuria ir stato kelius, išraiška. Tai – prisipažinimas, kad esame kelio šeima. Tokiems procesams išsivystyti reikia laiko.
Kad kelio žmonių pasakojama istorija neprailgtų, skaitytoją naujoje kelionėje lydi jau gerai pažįstami personažai – Kelio moteris Stefutė ir Kelių ekspertas. Taip pat skaitytojas susipažins su patyrusiu Kelių inžinieriumi gamybininku. Su jaunatvišku maksimalizmu jaunimo poziciją šioje istorijoje gina Jaunasis kelininkas.
Nuotaikingas AB „Panevėžio keliai” ir kelio žmonių istorijos tęsinys išleistas 2500 egzempliorių tiražu, jame surinkta šimtai unikalių interviu, kelio žmonių papasakotų istorijų.

„Panevėžio keliai” inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas