Utenos rajone surinkta 1,24 mln. vienkartinių pakuočių

Daugiau nei milijonas grąžintų vienkartinių pakuočių arba 31 pakuotė žmogui. Tokie rezultatai per keturis mėnesius Utenos rajone pasiekti su vienkartinių gėrimų pakuočių užstato sistema.

Iš viso Lietuvoje per keturis mėnesius į taromatus ir rankinio surinkimo vietas jau grąžinta per 78 mln. vienkartinių pakuočių. Apie tai informavo UAB „Viešųjų ryšių partneriai” Gabija Karpavičiūtė.
Daugiausiai per keturis mėnesius vienkartinės taros pridavė didžiųjų šalies miestų gyventojai. Vilniuje grąžinta 18 mln. pakuočių, Kaune – 9,6 mln., Klaipėdoje – 5,53 mln., Šiauliuose – 4,02 mln., o Panevėžyje – 3 mln. pakuočių. Tačiau atsižvelgus į miestų ir rajonų gyventojų skaičių, daugiausiai taros grąžina palangiškiai, šiauliečiai ir klaipėdiškiai.
„Sistemos rezultatai pranoksta lūkesčius ne tik dėl milžiniškų priduodamų pakuočių kiekių, bet ir akivaizdžiai pagražėjusios aplinkos. Tikimės, kad tai spėjo įvertinti ir Utenos rajono gyventojai. Visgi kol sistema pakankamai nauja, pasitaiko, kad užsimirštame ir išmetame pakuotes į bendrą atliekų konteinerį kartu su kitomis šiukšlėmis, ypač kai gėrimus vartojame ne namuose, o gamtoje. Todėl norėčiau dar kartą priminti, kad kiekviena specialiai pažymėta pakuotė turi vertę”, – sakė VšĮ „Užstato sistemos administratorius” generalinis direktorius Gintaras Varnas.

Laikraščio „Utenos diena” inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas