Rizikuoja net ir žinodami skaudžias pasekmes

Utenos regiono aplinkos apsaugos departamento Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai, vykdydami reidus Utenos, Molėtų rajonuose, nustatė šiurkščių mėgėjų žvejybos taisyklių reikalavimų pažeidimų.

 

Vienas jų – Vyžuonaičio ežere. Piliečiai D. S. ir S. S. šiame ežere užsimanė pažvejoti trimis statomais tinklais. Tik žvejyba aplinkosaugininkų buvo nutraukta ir jiems surašyti administracinio teisės pažeidimo protokolai. Už neteisėtą veiklą gresia administracinė bauda nuo 115 iki 289 eurų. Taip pat iš pažeidėjų paimti tinklai, medinė irklinė valtis, o už neteisėtai sugautas žuvis – lydeką, karšį, 100 g raudžių, 80 g kuojų – teks atlyginti 225 Eur žuvų ištekliams padarytą žalą.
Kitas neteisėtos žvejybos statomais tinklais atvejis išaiškintas Alaušo ežere. Čia GGAI pareigūnai sulaikė Utenos rajono gyventojus, kurie karšių neršto metu iš vakaro buvo pastatę keturis statomus tinklus, o vos tik prašvitus su juose esančiais laimikiais tinklus ištraukė. Aiškinantis pažeidimo padarymo aplinkybes nustatyta, kad minėti piliečiai neteisėtai sugavo 18 karšių, du lynus, raudę bei padarė 1316 Eur žalą žuvų ištekliams. Tai privalės atlyginti. Šiems asmenims surašyti administracinio teisė pažeidimo protokolai, bus skirta administracinė bauda, siekianti nuo 115 iki 289 eurų. Paimta medinė valtis ir neteisėtoje žvejyboje naudoti tinklai.

Utenos RAAD inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas