Utenos socialinės globos namų gyventojus išjudino talka

Šiltą gegužės 12-os popietę Utenos socialinės globos namų teritorijoje, šalia neseniai modernizuoto vieno iš gyvenamųjų korpusų, pasitelkę grėblius, kastuvus ir karučius dūzgė šios įstaigos globotiniai bei gyvybės draudimo ir pensijų bendrovės „Aviva Lietuva” Utenos grupės darbuotojai.

Kaip „Utenos dienai” sakė „Aviva Lietuva” Utenos grupės vadovė Almyra Augustinienė, bendrovės darbuotojai turi tradiciją ne tik dirbti savo tiesioginį darbą, bet ir dalyvauti savame mieste vykstančiuose renginiuose, neatlygintos kraujo donorystės ar aplinkos tvarkymo akcijose. „Ne vienus metus tvarkydavome šalia Utenos „Saulės” gimnazijos esančią teritoriją. Šiemet nusprendėme savo pagalbą pasiūlyti senyvo amžiaus žmonėms, – sakė A. Augustinienė. – Senjorais, kurie visą gyvenimą sunkiai dirbo, dabar rūpinasi valstybė. Mes visą laiką sakome, kad oria senatve reikia pasirūpinti tada, kai esame jauni ir stiprūs.”
Socialinės globos namų direktorius Osvaldas Žiezdrys geranoriškai priėmė „Aviva Lietuva” talkininkus ir pasiūlė jiems drauge su darbo nebijančiais globotiniais išlyginti žemę, kuri įstaigos teritorijoje liko atlikus vieno iš gyvenamųjų sektorių atnaujinimo darbus. „Norime globotiniams padėti ne tik savo rankomis, fizine jėga, bet ir suteikdami bendravimo malonumą. Prie talkos prisidėjo devyni „Aviva Lietuva” Utenos grupės darbuotojai, – tikino A. Augustinienė. – Baigę darbus žadame susėsti prie puodelio arbatos, pasišnekučiuoti. Manau, kad ir kitais metais darbuosimės Socialinės globos namuose, bendrausime su jų gyventojais.”

Laikraščio „Utenos diena” inf., N. Jonavičienės nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas