Utenos AVMI: uteniškiai rūpestingi

Utenos apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (toliau – Utenos AVMI) informuoja, kad šiemet Utenos rajono gyventojai deklaracijas teikė kur kas aktyviau nei praėjusiais metais: uteniškiai laiku pateikė daugiau nei 15 tūkst. pajamų deklaracijų, o tai yra 9,3 proc. daugiau, lyginant su praėjusiais metais. Ši tendencija stebima ir vertinant uteniškių aktyvumą deklaruojant turtą: lyginant su praėjusiais metais, per tą patį laikotarpį šiemet pateikta beveik 1,2 tūkst. (arba apie 15 proc. daugiau) turto deklaracijų.

Šiuo metu daugiau nei 4 tūkst. Utenos rajono gyventojų, teisingai, be klaidų užpildžiusių GPM deklaracijas ir jas pateikusių elektroniniu būdu, jau susigrąžino beveik 380 tūkst. eurų GPM permokos. Pagal šiuo metu galiojančias įstatymo nuostatas GPM permokos grąžinamos iki liepos 31 dienos.
„Pastebime, kad kasmet gyventojai pajamas deklaruoja aktyviau, o tie, kas privalo pateikti deklaracijas, kasmet yra sąmoningesni, rečiau „užmiršta” laiku deklaruoti pajamas” – sakė Utenos AVMI Mokestinių prievolių skyriaus vedėja Irena Gečienė.

Utenos AVMI inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas