Kas gali maitinti vaikus stovyklose?

Pernai vasarą Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) inspektoriai net septyniose vaikų poilsio stovyklose rado antisanitarinėmis sąlygomis gaminto ir laikomo maisto, produktų su pasibaigusiais tinkamumo terminais. Tad stovyklų organizatoriai turėtų labai atidžiai rinktis maitinimo įmones, o tėvai pasidomėti, kas tieks maistą jų vaikams.

„Stovyklų organizatoriai turėtų žinoti, kad maitinimo paslaugų sutartis galima sudaryti tik su įmonėmis, turinčiomis Maisto tvarkymo subjekto patvirtinimo pažymėjimus – leidimus užsiimti vaikų maitinimu”, – sakė VMVT Maisto skyriaus vyriausioji specialistė Sima Slepakovaitė.
Vaikų poilsio stovyklų organizatoriams kiekvienais metais reikia ne vėliau kaip prieš penkias darbo dienas iki numatomos veiklos pradžios pateikti informaciją teritorinėms VMVT apie maisto tvarkymo subjektus, teiksiančius maitinimo paslaugas. Pasikeitus vaikus maitinančiai įmonei, taip pat reikia apie tai informuoti teritorinius VMVT padalinius.
Siekiant užtikrinti saugų ir kokybišką vaikų maitinimą, VMVT inspektoriai visoje Lietuvoje vasarą veikiančiose stovyklose tikrina, ar gaminant maistą laikomasi higienos reikalavimų, ar patiekalai vaikams gaminami iš saugių, kokybiškų ir leistinų produktų bei žaliavų.
„Norint išvengti nesusipratimų vaikų poilsio stovyklose, rekomenduojame iš anksto pasiruošti ir įgyvendinti visus higienos reikalavimus. Be to, siūlome organizatoriams sutartyse su maisto ruošėjais numatyti atsakomybę už gaminamo maisto saugą ir kokybę”, – pabrėžė S. Slepakovaitė.
Tėvams taip pat reikėtų pasidomėti, kaip stovyklose planuojama organizuoti maitinimą – galima paprašyti dokumentų, patvirtinančių, kad valgiaraščiai suderinti VMVT nustatyta tvarka, pasitikrinti, ar įmonė, tieksianti maistą, neįtraukta į nepatikimų įmonių sąrašą.

VMVT inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas