Policijos pareigūnai susitiko su Utenos rajono seniūnijų gyventojais

Balandžio 21-ą vyko paskutinis iš devynių Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato ataskaitinis susitikimas su Utenos rajono seniūnijų gyventojais. Kiekvienoje rajono seniūnijoje apskrities policijos pareigūnai bendravo su gyventojais, pristatė kriminogeninę padėtį rajone, išskirdami konkrečios seniūnijos statistinius duomenis, teikė gyventojams patarimus dėl saugumo užtikrinimo, atsakė į rūpimus klausimus.

Susitikimuose su seniūnijų gyventojais dalyvavo Kelių policijos skyriaus viršininkas Rolandas Antanas Skrebiškis, Viešosios tvarkos skyriaus viršininkė Daiva Sapkauskienė, Prevencijos poskyrio viršininkas Audrius Micikevičius, Viešosios tvarkos skyriaus vyriausioji specialistė Jurgita Uždavinienė, Kelių policijos skyriaus Veiklos organizavimo ir prevencijos poskyrio grupės vyresnysis specialistas Remigijus Rusteika bei specialistas Ignas Matiukas, bendruomenės pareigūnas Mantas Vilimas, seniūnijas prižiūrintys apylinkių inspektoriai. Šiais metais kartu su pareigūnais į susitikimus su gyventojais vyko ir Utenos rajono savivaldybės administracijos Vaikų teisių apsaugos skyriaus vedėja Gailutė Blažienė, Utenos rajono socialinių paslaugų centro direktorė Danguolė Mačionytė ir kiti.
Apylinkių inspektoriai gyventojams pristatė kriminogeninę situaciją jų seniūnijose, aptarė aktualiausias problemas ir galimus sprendimo būdus. Su susirinkusiaisiais buvo aptariamos eismo saugumo tendencijos tamsiuoju paros metu, primintos pėsčiųjų pareigos, akcentuojant šviesą atspindinčių liemenių, atšvaitų segėjimo svarbą. Susitikimų metu dažniausiai užduodami klausimai kelių policijos atstovams buvo apie važiavimą dviračiais: kaip taisyklingai naudoti šviesą atspindinčius elementus, kokio amžiaus dviratininkai gali važiuoti keliu, kaip dviratininkui taisyklingai važiuoti važiuojamąja kelio dalimi ir kt.
Susitikimų metu buvo paliečiama ir viena skaudesnių jaunimo problemų – narkotinių ir psichotropinių medžiagų vartojimas. Vienas efektyvių pirminės prevencijos būdų – reikiamų nuostatų ir sveiko gyvenimo būdo įgūdžių formavimas, švietėjiška veikla. Taip pat buvo aptariami ir viešosios tvarkos pažeidimai, didėjanti alkoholinių gėrimų vartojimo viešosiose vietose problema ir jos galimi sprendimo būdai.
Sudeikių seniūnijoje vykusiame susitikime Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Viešosios policijos skyriaus Prevencijos poskyrio viršininkas A. Micikevičius pasveikino seniūną V. Gaižauską pelnius praėjusių metų saugiausios Utenos rajono seniūnijos vardą ir įteikė atminimo lentelę – „Saugiausia 2015 metų Utenos rajono seniūnija”.
Utenos rajono savivaldybės Vaikų teisių apsaugos skyriaus vedėja G. Blažienė susirinkusiems papasakojo, kaip užtikrinamos vaiko teisės, kalbėjo apie tėvų atsakomybę, pristatė įstatymus, ginančius vaiko teises. Pabrėžta, kaip svarbu kiekvienoje šeimoje puoselėti vertybes, ugdant pagarbą vienas kitam.
Utenos rajono socialinių paslaugų centro direktorė D. Mačionytė papasakojo apie šiame centre teikiamas socialines paslaugas Utenos rajono savivaldybės gyventojams (šeimoms), kurie dėl amžiaus, neįgalumo, socialinių problemų yra neįgiję ar neturi gebėjimų bei galimybių savarankiškai rūpintis asmeniniu gyvenimu. Paaiškinta, kaip sudaromos šiems asmenims sąlygos ugdytis ir stiprinti gebėjimus bei apie galimybes savarankiškai spręsti socialines problemas.
Anykščių moterų užimtumo ir informacijos centro pirmininkė E. Lasskaja pristatė centro vykdomą veiklą, akcentavo, kad jų tikslas yra remti ir ginti moterų interesus klausimais, susijusiais su jų socialine ir ekonomine padėtimi, psichologinio klimato gerinimu šeimoje, moterų užimtumo ir smurto prevencijos srityse.
Panevėžio apygardos Probacijos tarnybos Probacijos skyriaus vyresnioji inspektorė N. Meldaikienė atkreipė dėmesį į teistų asmenų kontrolės svarbą, siekiant mažinti smurto artimoje aplinkoje riziką. Akcentuota, kad probacija ir kitos alternatyvos įkalinimui yra veiksmingos, nes reikalauja iš pažeidėjo aktyviai veikti sprendžiant savo socialines problemas ir atlyginti padarytą žalą visuomenei.
Kviečiame gyventojus nelikti nuošalyje sprendžiant gyvenamosios vietos saugumo ir smurto artimoje aplinkoje problemas, o apie pastebėtus nusižengimus informuoti bendruoju pagalbos telefonu 112.

Utenos AVPK inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas