Utenoje vartus atkels didžioji pavasarinė mugė

Įsibėgėjus pavasariui tradicija Utenoje tampa suburti miesto gyventojus ir svečius į mugę. Šiemet Utenio aikštė klegės ir mirgės balandžio 23 dieną. Renginys organizuojamas trečius metus.

Šiųmetėje mugėje dalyvaus daugiau nei 150 prekybininkų. Tai – bene gausiausias tautodailininkų ir liaudies meistrų susibūrimas mieste ir visame rajone. Didžioji pavasarinė mugė į Uteną sukvies ne tik regiono auksarankius, bet ir amatininkus iš atokiausių šalies kampelių.
Kur akis paganyti bei ką namams įsigyti tikrai ras liaudies meistrų darbų bei autorinių gaminių, vienetinių dirbinių buičiai ir aplinkai puošti gerbėjai. Organizatoriai žada gausų pasirinkimą bei puikią progą išskirtinių gaminių įsigyti iš pačių autorių, paklausti patarimo, išgirsti daikto istoriją.
Prasidedant augalų sezonui daug dėmesio renginyje bus skirta sodininkams bei daržininkams. Pasirinkimo nestigs tiek ieškantiems tradicinių vaismedžių, sėklų, sodinukų, tiek norintiems papuošti aplinką dekoratyviniais augalais ir susikurti tobulą oazę pagal savo norus prie išpuoselėtų namų. Bus prekiaujama ir sodo technika bei įrankiais. Pardavėjai mielai pakonsultuos apie sėjos bei augalų priežiūros niuansus, patars kaip efektyviausiai naudoti techniką.
Išalkusius lankytojus mugės dalyviai kvies paragauti tradicinių patiekalų bei savo gamybos maisto produktų. Pavasarinę mugę verta aplankyti dėl puikios atmosferos ir plačios prekių ir skonių paletės.
Pasidžiaugti pavasariu ir įdomiai praleisti dieną bei įsigyti autorinių darbų, kuriuos pristatys tautinio paveldo atstovai, kviečiami visi miesto ir rajono gyventojai bei svečiai. Renginys prasidės 10 val. ir tęsis iki 17 val., įėjimas nemokamas.

Laikraščio „Utenos diena” ir „Festivus” inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas