Saugaus eismo dieną pradinukai dalyvavo neįprastoje saugaus eismo pamokėlėje

Balandžio 6-a kalendoriaus lapelyje įrašyta kaip Saugaus eismo diena. Nuo 2006-ųjų metų balandžio ši data Lietuvoje paskelbta Saugaus eismo diena. VĮ „Utenos regiono keliai” kartu su Utenos apskrities vyriausiuoju policijos komisariato Kelių policijos skyriumi ragina visus eismo dalyvius ne tik šią dieną, bet ir visus metus kelyje elgtis pagal visas saugumo taisykles.

Vairuotojai ir keleiviai automobiliuose privalo segėti saugos diržus. Tėvai įspėjami, kad pasirūpintų automobiliuose vežamais vaikais – jie privalo sėdėti prisegti jų svoriui ir ūgiui pritaikytose automobilių kėdutėse. Nevairuoti apsvaigusiems nuo alkoholio ar psichotropinių medžiagų, neviršyti leistino – saugaus greičio, pėstieji ir dviratininkai raginami nešioti priemones su šviesą atspindinčiais elementais. Laikykimės šių paprastų taisyklių ir kelias visiems mums bus saugesnis.
Šiai dienai paminėti VĮ „Utenos regiono keliai” įrengtoje saugaus eismo klasėje buvo organizuota neeilinė saugaus eismo pamokėlė pradinukams. Ji buvo kitokia, nes vaikai kelio ženklus pasikartojo suvalgydami saldų pyragėlį. Pamokos metu vaikams buvo primintos pagrindinės taisyklės. Utenos AVPK Kelių policijos skyriaus veiklos organizavimo ir prevencijos grupės specialistas Ignas Matiukas paaiškino pagrindines taisykles, keliamas dviratininkams. Mat prasidėjus dviračių sezonui svarbu jų laikytis, nepamiršti, kad dviračio vairuotojui leidžiama važiuoti keliu tik tvarkingą stabdį ir garso signalą turinčia dvirate transporto priemone. Šios transporto priemonės gale turi būti įmontuotas raudonas šviesos atšvaitas arba raudonos šviesos žibintas, iš abiejų šonų – oranžiniai šviesos atšvaitai, pritvirtinti prie ratų stipinų. Važiuojant keliu tamsiuoju paros metu arba tuomet, kai blogas matomumas, dviračio priekyje turi degti baltas šviesos žibintas, o gale – raudonas šviesos žibintas, dviračio vairuotojas privalo dėvėti ryškiaspalvę liemenę su šviesą atspindinčiais elementais. VĮ „Utenos regiono keliai” saugaus eismo inžinierė Sandra Dindaitė kalbėjo apie atšvaitus, jų svarba ir apie tai, kaip teisingai juos segėti. Atšvaitas turi būti tinkamai pritvirtintas prie drabužių ir gerai matomas iš visų pusių kitiems eismo dalyviams, neturi būti paslėptas drabužių, rankinės ar pan.
Laikykimės šių paprastų taisyklių ir kelias visiems mums bus saugesnis.

VĮ „Utenos regiono keliai” inf. ir nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas