Aplinkos apsaugos kontrolė vykdoma ir iš oro

Pernai Lietuvos kariuomenės Karinių oro pajėgų Aviacijos bazėje buvo pristatytas pirmasis sraigtasparnis, kuris naudojamas aplinkos apsaugos kontrolei užtikrinti. Sraigtasparnis aprūpintas kelių tipų radijo stotimis komunikacijai su antžeminėmis, jūrų ir oro priemonėmis, taip pat koordinavimo centrais.

Turi radarą, veikiantį paieškos ir orų stebėjimo režimais, infraraudonųjų spindulių radarą (termovizorių), paieškos žibintą ir kitas priemones. Pagal Aplinkos ministerijos pasirašytą bendradarbiavimo su Krašto apsaugos ministerija sutartį, pirmuosius penkerius metus šis sraigtasparnis kasmet skirs ne mažiau kaip 75 skrydžio valandas aplinkos stebėjimui ir kontrolei.

Neseniai buvo atliktas pirmasis iš penkių šiais numatytų žvalgomųjų skrydžių Utenos regione. Utenos RAAD pareigūnai žvalgė Molėtų rajoną. Skrydžio metu pagrindinis dėmesys buvo skiriamas taršos, atliekų tvarkymo, išteklių naudojimo bei kraštovaizdžio kontrolei. Visi galimi pažeidimai buvo fotografuojami ir filmuojami. Išnagrinėję vaizdo medžiagą, pareigūnai identifikuos galimus pažeidimus bei atliks patikrinimus nuvykę į vietą. Pasitvirtinus pažeidimams, atsakingiems asmenims bus taikomos atitinkamos poveikio priemonės.

Po skrydžio įgytą patirtį bus stengiamasi pritaikyti žvalgant kitus rajonus tam, kad sraigtasparnio panaudojimo galimybės aplinkos apsaugos srityje būtų panaudojamos kuo efektyviau.

Utenos RAAD inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas