Policijos pareigūnai: „Bendradarbiavimas sprendžiant patyčių problemą yra būtinas“

Kovo 14–18 dienomis Utenos miesto švietimo įstaigose buvo organizuojami prevenciniai renginiai „Savaitė be patyčių”, skirti kovai su patyčiomis. Šiuose renginiuose aktyviai dalyvavo Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato nepilnamečių reikalų pareigūnų veiklos grupės specialistai ir bendruomenės pareigūnai.

Policijos pareigūnai renginiuose vaikams skaitė prevencinio pobūdžio paskaitas apie patyčias, jų rūšis, diskutavo su mokiniais apie kylančias problemas, sprendimų būdus, ragino mokinius apie problemas kalbėtis su mokytojais, socialiniais darbuotojais, tėvais ir pareigūnais. Pareigūnai pasidalino savo kontaktiniais duomenimis bei priminė apie bendrojo pagalbos telefono 112 naudojimą, įspėjo apie gresiančią atsakomybę tėvams dėl melagingo specialiųjų tarnybų iškvietimo, atsakė į mokiniams iškilusius klausimus.
Mokytojai pasakojo apie mokyklose veikiančias programas prieš patyčias, kuriose dalyvauja ne tik mokiniai ir mokytojai, bet ir mokinių tėvai. Pareigūnai pritarė, kad tai viena geriausių priemonių siekiant sustabdyti patyčias.

Utenos AVPK inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas