Pavasario mugė „Taurapilyje“ pritraukė gausų būrį menininkų

Kovo 20 dieną kūrybinių industrijų centre „Taurapilis“ vyko Pavasario mugė. Mugės organizatoriai, reaguodami į besispardančios žiemos, nenorinčios užleisti savo pozicijų, pokštus, mugės pavadinimą papildė… klaustuku – Pavasario? mugė.

Į „Taurapilį” dalyvauti mugėje ir parduoti savo produkcijos – rankinių, veltinių, gaminių iš vaško, mezginių, papuošalų, paveikslų ir kt. – atvyko gausus būrys menininkų, užpildę centro erdves margais rankdarbiais.
Uteniškė Žydrūnė Pažusienė, prekiavusi keramikos gaminiais, apgailestavo, kad mugėje buvo nedaug pirkėjų. Prekeivė sakė, kad kartais pagalvojanti, ar ši veikla jai beapsimoka. „Per mėnesį už elektrą sumoku mažiausiai po 60 eurų, todėl reikia parduoti nemažai gaminių, kad atsipirktų veikla ir dar uždirbtum”, – sakė Ž. Pažusienė, mielai bendravusi ir pasakojusi apie papuošalų gamybą.
O štai Laura Balaišytė, trečio kurso studentė, teigė, kad tai yra pirmoji jos mugė. Papuošalus gaminanti mergina atskleidė, kad tiek mokslai, tiek atrastas hobis jai atima visą laiką, tačiau maloni veikla atsiperka. „Iš pradžių pasidariau originalų papuošalą sau. Vėliau artimiems draugams, giminėms. Pagaliau savo gaminius ryžausi pasiūlyti platesnei auditorijai”, – sakė Laura Balaišytė ir džiaugėsi, kad prekyba einasi gerai.

„Utenos dienos” inf., J. Pavilonienės nuotr.

 

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas