Saugaus elgesio taisyklių nepaisymas ant ledo gali atnešti nemenką baudą

Vidaus reikalų ministerija (VRM) ragina imtis priemonių užtikrinant saugų žmonių elgesį vandenyje ir ant ledo.
„Jokiu būdu nenorime būti baudėjais: pagrindinis noras yra išsaugoti žmogaus sveikatą ir gyvybę. Siekiame skatinti atsakingą visuomenės požiūrį į savo bei aplinkinių saugumą. Tam, be abejonės, reikalinga tvarka ir taisyklės, kurių būtų laikomasi”, – sakė vidaus reikalų ministras Saulius Skvernelis.

Asmenis, kurie prašymų ir raginimų nesupranta ar netgi piktybiškai ignoruoja, turėtų sudrausminti padidintos baudos, kurias VRM siūlo numatyti nuo balandžio įsigaliosiančiame Administracinių nusižengimų kodekse.
Siūloma nustatyti, jog maudymasis draudžiamose vietose arba draudžiamu laiku, saugaus elgesio vandenyje ir ant ledo tvarkos nesilaikymas užtraukia baudą nuo 100 iki 600 eurų. Už pakartotiną pažeidimą –  nuo 600 iki 1000 eurų.
Bausmės grėstų ir už informacinių ženklų ties vandens telkiniais arba perėjomis ledu sugadinimą ar sunaikinimą – nuo 16 iki 60 eurų. Taip pat – už reikiamų priemonių sutvarkyti maudymosi vietas žmonių masinio poilsio vietose, kai tai gali sukelti pavojų žmonių gyvybei, nesiėmimą: nuo 30 iki 60 eurų.
VRM taip pat kreipiasi į Aplinkos ministeriją, ragindama papildyti Vandens įstatymą ir jame numatyti, jog saugaus elgesio paviršinių vandens telkinių vandenyje ir ant jų ledo taisykles tvirtina Savivaldybių tarybos.
Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento prie VRM duomenimis, 2015 metais ugniagesiai atliko daugiau negu 320 gelbėjimo darbų vandenyje ir ant ledo. Jų metu ištraukta 116 skenduolių, išgelbėta 60 gyventojų (iš jų 14 vaikų). Gelbėjimo ant ledo metu (vykdyta daugiau nei 20 darbų) ugniagesiai išgelbėjo 16 žmonių bei ištraukė 4 skenduolius.

Vidaus reikalų ministerijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas