E. sveikatos portalo lankytojų-pacientų ir E. recepto skaičius išaugo dvigubai

Naujausi Sveikatos apsaugos ministerijos gauti statistiniai duomenys rodo, kad sparčiai didėja E. sveikatos portalo unikalių vartotojų-pacientų skaičius. Vasario 1 dienos duomenimis, prie portalo buvo prisijungę beveik 500 tūkstančių unikalių vartotojų-pacientų – tai dvigubai daugiau nei gruodį. Panaši ir E. recepto naudojimo statistika – vasario 1 dienos duomenimis jų buvo išrašyta taip pat dvigubai daugiau nei gruodį – 583 elektroniniai receptai.

Sveikatos apsaugos ministrė Rimantė Šalaševičiūtė tikisi dar didesnio sveikatos priežiūros įstaigų aktyvumo, kadangi nuo jų didele dalimi priklauso informacinės sistemos Lietuvos e. sveikatos naudojimas. Taip elgtis gydymo įstaigos raginamos ir sveikatos apsaugos ministro įsakymu, kuriuo 170 gydymo įstaigos, dalyvavusios E. sveikatos projektuose, yra įpareigotos iki kovo 31 dienos sukurtais E. sveikatos funkcionalumais naudotis visa apimtimi. Kitos gydymo įstaigos, kurios iki šiol nėra įsidiegusios šių funkcionalumų, jau dabar gali kreiptis į Registrų centrą dėl prieigos prie E. sveikatos portalo suteikimo.
Paciento sveikatos istorija, tyrimai, diagnozės, receptai, siuntimai, rentgeno nuotraukos, pažymos ir kita svarbi informacija jau talpinama e. sveikatos sistemoje – www.esveikata.lt. Tačiau Sveikatos apsaugos ministerija primena, kad pacientai ir jų atstovai visą informaciją apie savo sveikatos įrašus matys tik tuomet, kai jų gydymo įstaigos pateiks tuos įrašus elektroniniu būdu.

Sveikatos apsaugos ministerijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas