Krašto apsaugos savanorių pajėgoms – 25 metai

Lietuvos kariuomenės Krašto apsaugos savanorių pajėgos oficialiai įkurtos 1991 metų sausio 17 dieną. Tuo metu jos vadinosi Savanoriškoji krašto apsaugos tarnyba.

2003 metais Krašto apsaugos savanorių pajėgos integruotos į Sausumos pajėgų sudėtį.
Šiandien Krašto apsaugos savanorių pajėgų rengia karius savanorius siekiant vystyti ir išlaikyti parengtus, perdislokuojamus, nustatytą laiką nustatytoje vietoje išlaikomus pajėgumus, gebančius savarankiškai Lietuvos kariuomenės ar sąjungininkų sudėtyje užtikrinti nacionalinių poreikių ir Lietuvos tarptautinių įsipareigojimų vykdymą.
Krašto apsaugos savanorių pajėgas sudaro Krašto apsaugos savanorių pajėgų štabas ir šešios rinktinės, apimančios visą Lietuvos teritoriją. Jos yra formuojamos iš karių savanorių ir profesinės karo tarnybos karių. Pajėgose tarnauja apie 4 500 karių savanorių ir apie 700 profesinės karo tarnybos karių. Utenos rajone veikia pėstininkų kuopa, priklausanti Krašto apsaugos savanorių pajėgų Vyčio apygardos 5-ajai rinktinei.
Kuopos vadas kpt. Arvydas Šapalas sveikina visus buvusius ir esamus Utenos krašto karius savanorius Krašto apsaugos savanorių pajėgų įkūrimo 25-ųjų metinių proga ir linki jiems sėkmės bei ištvermės tarnyboje.
kpt. Arvydas ŠAPALAS
Lietuvos kariuomenės Krašto apsaugos savanorių pajėgų Vyčio apygardos 5-osios rinktinės 507 pėstininkų kuopos vadas

KASP nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas