2016 m. emocinei pagalbai telefonu teikti – 120 tūkst. eurų daugiau nei 2015-aisiais

Emocinė pagalba telefonu gyventojams taps prieinamesnė. Socialinės apsaugos ir darbo ministerija paskelbė konkursą projektams atrinkti ir finansuoti, kuriuos įgyvendinant bus teikiama emocinė pagalba telefonu vaikams, jaunimui, moterims ir smurtą patyrusiems žmonėms, krizę išgyvenantiems suaugusiesiems. Tam 2016 m., lyginant su 2015 m., skiriama net 120 tūkst. eurų daugiau.

„Kaip rodo praktika, tokia pagalba žmonėms yra nepaprastai reikalinga, galinti išgelbėti ir gyvybę, todėl siekdami ją užtikrinti visiems, kuriems ji būtina, didiname finansavimą”, – sakė socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė.

2016-iems metams emocinės pagalbos tarnybų, teikiančių pagalbos telefonu paslaugas, finansavimui skirta 236 tūkst. eurų (pernai – 116 tūkst. eurų). Dar 111 tūkst. eurų skiriama skambučių išlaidoms apmokėti.

Emocinė pagalba telefonu kaip ir iki šiol bus teikiama per Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnyboje prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos veikiantį Skambučių centrą.

Konkurso būdu gali būti finansuojamas emocinės pagalbos telefonu organizavimas ir teikimas, savanorių rengimas teikti emocinę pagalbą telefonu ir jų veiklos teikiant emocinę pagalbą telefonu koordinavimas, informacijos apie projekto vykdymą sklaida.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas