Sprogmenų paieškos varžybų nugalėtoju tapo vokiečių aviganis Brezel Brasas Tai Fokstrotas

Šešerių metų vokiečių aviganis Brezel Brasas Tai Fokstrotas tapo Valstybinės sienos apsaugos tarnybos Ignalinos atominės elektrinės (IAE) apsaugos rinktinėje surengtų sprogstamųjų medžiagų paieškos varžybų nugalėtoju. Jis ir šuns šeimininkas kinologas Romualdas Petkelis tarnauja toje pačioje Ignalinos IAE apsaugos rinktinėje.

Tai paaiškėjo po dvi dienas trukusių sprogstamųjų medžiagų paieškos su tarnybiniais šunimis varžybų, kuriose varžėsi penki pasieniečių šunys: keturi iš Ignalinos AE apsaugos rinktinės ir vienas iš Vilniaus rinktinės. Keturkojai varžybų dalyviai – vokiečių ir belgų aviganiai. Stebėtojų teisėmis varžybose dalyvavo du Lietuvos kariuomenės Sausumos pajėgų atstovai.
Šunys dvi dienas demonstravo savo sugebėjimus ieškodami sprogmenų teritorijoje, patalpose, transporto priemonėse ir bagaže.
Pirmą vietą asmeninėje įskaitoje iškovojo R. Petkelis su Brezel Brasu Tai Fokstrotu, antrą – Inga Velička su vokiečių aviganiu Ringo, trečią – Julija Lavrinovič su belgų avigane Aira. Visi laimėtojai tarnauja Ignalinos AE apsaugos rinktinėje.

Valstybinės sienos apsaugos tarnybos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas