Informuokite BPC operatorių, jei prašote pagalbos naudodamiesi GPIS/112 programėle

Žiniasklaidai išplatinus informaciją apie išmaniesiems telefonams sukurtas GPIS/112 programėles, kurios užtikrina ne tik perspėjimo pranešimų gavimą internetu, bet ir galimybę susisiekti su Bendruoju pagalbos centru (BPC), pateikiant žemėlapyje tikslią pagalbos prašančiojo buvimo vietą, pastarosiomis dienomis jas atsisiuntė didelis vartotojų skaičius.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas informuoja, kad šios programėlės buvo skirtos tik kurtiesiems. Kol kas serveriai gali aptarnauti tik ribotą vartotojų skaičių. Todėl šia programėle naudotis turėtų tik tie, kuriems ji būtina.
Visi pagalbos prašymai iš Lietuvos, pateikiami šia programėle tekstinės komunikacijos būdu, yra nukreipiami į vieną terminalą, esantį BPC Vilniaus skyriuje ir tik šio terminalo žemėlapyje matyti tiksli pagalbos prašančiojo buvimo vieta.
Paskambinę į BPC naudodami šią programėlę, būsite sujungti su BPC teritorinio skyriaus operatoriumi įprastine tvarka, t. y., jeigu skambinate iš BPC Klaipėdos skyriaus aptarnavimo teritorijos, būsite sujungtas su BPC Klaipėdos skyriaus operatoriumi, o tiksli jūsų buvimo vieta bus pateikta BPC Vilniaus skyriuje esančio terminalo žemėlapyje. Todėl Klaipėdos skyriaus operatorius, norėdamas nustatyti tikslią jūsų buvimo vietą, susisieks su BPC Vilniaus skyriaus operatoriumi ir pagalbos tarnyboms perduos tikslų jūsų buvimo vietos adresą.
Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas prašo visų vartotojų, įsidiegusių šią programėlę ir dėl pagalbos suteikimo skambinančių į BPC, informuoti operatorių, kad skambinama naudojantis šia programėle.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas