Penkerius metus kurtas filmas pristatomas žiūrovams

Šią savaitę garsus šalies filmų apie gamtą kūrėjas Vytas Jankevičius Utenoje pristatė 45 minučių trukmės kino filmą „Kur vanduo ir žmonės kuria gyvenimą” apie Utenos kraštą ir Utenos žuvininkystės regiono vietos veiklos grupės veiklą pavadinimu „Tarp Utenos ežerų”.

Šiame darbe Utenos žuvininkystės regiono vietos veiklos grupės pirmininkui Jonui Janušauskui talkino Utenos regiono vietos veiklos grupės nariai su pirmininke Jolita Umbrasiene. Jie parengė ne tik projektą, kuris buvo finansuotas Europos Sąjungos lėšomis. Pasak J. Janušausko, šio projekto tikslas buvo geriau įžuvinti Utenos regiono ežerus įvairiomis žuvimis. Tačiau jis nebuvo priimtas, todėl buvo parengti net septyni projektai ir įsipareigota per penkerius metus juos įgyvendinti.
Kaip buvo vykdomi šie įdomūs projektai, kokios aplankytos Latvijos, Estijos ir Suomijos vietovės, kokia dalintasi patirtimi – visa tai atskleidžiama penkerius metų kurtame V. Jankevičiaus filme, kuriame – ne tik mūsų gražuolio Alaušo ežero povandeninis gyvenimas, žmonių veikla, bet ir puikūs gamtovaizdžiai.

Laikraščio „Utenos diena” inf., Vytauto Ridiko nuotr.

{youtube}jYXD8hKCuls&feature{/youtube}

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas