Pasveikinta šimtametė jasoniškė Marija Švilpienė

Rugsėjo 30 dieną pasveikinta 100 metų sulaukusi Utenos rajono gyventoja – Jasonių kaime gyvenanti Marija Švilpienė. Garbaus jubiliejaus proga ją pasveikino Utenos rajono savivaldybės administracijos Socialinių reikalų ir sveikatos apsaugos skyriaus vedėja Inga Šakalienė, Leliūnų seniūnijos darbuotojai.

Jasonių kaime artimųjų apsuptyje gyvenanti garbaus jubiliejaus sulaukusi Marija Švilpienė, sėdėdama prie vaišėmis nukrauto stalo, širdingai dėkojo visiems susirinkusiems. Pagerbti šimtametės susirinko ir gausus būrys Marijos artimųjų – sūnūs, marčios, anūkai, proanūkiai. Linkėdama, kad lekiantys metai neštų džiaugsmingus susitikimus, neblėstantį optimizmą ir stiprią sveikatą, rožių puokštę ir padėką įteikė vedėja Inga Šakalienė, o proginę juostą užrišo Leliūnų seniūnijos atstovai.
Kaip jubiliatės artimieji pasakojo, Marija gimė ir augo Jasonių kaime, šiek tiek tolėliau nuo dabartinės gyvenamosios vietos. Susituokusi su Antanu, išaugino tris sūnus Stanislovą, Julių ir Romualdą, o dviejų dukrelių neteko tuomet, kai jos buvo dar mažos. Sūnus Romualdas į Amžinybę iškeliavo prieš aštuonerius metus, o vyro Antano neteko prieš 14 metų.
Marijos gyvenimas nelepino: daug netekčių, sunkus darbas stiprią moterį tik užgrūdino. Tarp darbų virtinės ji rasdavo laiko ir atokvėpiui: mokėjo megzti, gardžiausius patiekalus pagaminti, o jais kiekvieną pavaišinti.
Prieš daugelį metų dirbusi Grybelių plytinėje, ji it voverė sukosi ir namuose, kur laukė nesibaigiantys namų ruošos darbai. Dar stiprios sveikatos turinti Marija laikė būrį karvių, bites, prižiūrėjo šiltnamius, o medų ar išaugintas daržoves į turgelį nuveždavo. Jai visuomet darbus nudirbti atskubėdavo vaikai su šeimomis.
Šiandien senolę rūpesčiu globia sūnūs Julius ir Stanislovas su savo žmonomis. „Esame vieninga didelė šeima. Pas mus problemų nėra – marčios nesipyksta, gražiai sugyvename. Dirbame visus darbus, jų neskirstome”, – apie šią šeimą, kuri gali tapti pavyzdžiu visiems, pasakojo šimtametės marti Valerija.
Marija niekada nesiskundė savo sveikata: ji tik vienintelį kartą yra gulėjusi ligoninėje, kur operavo abscesą, o vaistus nuo kraujo spaudimo ir širdies veiklai gerinti pradėjusi vartoti maždaug prieš metus. Kad sveikata būtų gera, anot jubiliatės, reikia dirbti, tačiau nepamiršti to, kad darbą būtina derinti su poilsiu. Marija sako niekada nestresavusi dėl smulkmenų. „Viskas gyvenime susidėlios į savo vietas”, – tokia auksine taisykle visą gyvenimą vadovavosi moteris.
Šviesios atminties, tačiau mažai beprigirdinti Marija Švilpienė prisimena savo tetą, kuri sulaukė net 115 metų.
Sulaukusi 4 anūkų, 6 proanūkių ir dviejų proproanūkių, jubiliatė džiaugiasi tuo, kas jai šiandien duota, o labiausiai laukia visų artimųjų, kurie gausiai suvažiuoja į jos namus ne tik per didžiąsias metines šventes, bet aplanko ir kiekvieną dieną.

Autorės nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas