Sugedusio šviesoforo žiedinė sankryža nepakeis – teks taisyti…

Nuo ankstyvo penktadienio ryto geltona akimi mirksintis šviesoforas Kupiškio ir J. Basanavičiaus gatvių sankryžoje vis labiau piktina tiek uteniškius, tiek pravažiuojančius vairuotojus. „Kiekvieną akimirką gali įvykti nelaimė, o gal ir buvo tokių, – portalui udiena.lt sakė netoliese šviesoforo gyvenantis Algirdas. – Keletą kartų per dieną kertu šią sankryžą, kartą mačiau vos ne kaktomuša susidūrusius iš trijų skirtingų pusių važiavusius automobilius. Nesuprantu, kaip galima tiek laiko laukti nelaimės nieko nedarant…”

J. Basanavičiaus ir Kupiškio gatvių sankryžą kontroliuoja ir prižiūri VĮ „Utenos regiono keliai”, o joje įrengti šviesoforai yra Utenos rajono savivaldybės nuosavybė. Pagal su savivaldybe pasirašytą sutartį Utenos šviesoforus administruoja UAB „Maniga”. Kaip portalui udiena.lt sakė įmonės vadovas Manfredas Šaučiūnas, vairuotojus piktinantį šviesoforą ketinama sutaisyti antradienį, o vairuotojai laukti visą savaitgalį ir dar porą naujos savaitės dienų turi dėl techniškai ir morališkai pasenusių šviesoforo detalių. Greičiausiai tai ir yra priežastis, kodėl šviesoforai šioje sankryžoje genda gana dažnai. „Negalėjome iškart sutaisyti šviesoforo, nes jis yra labai senas. Sugedusi valdymo plokštė, reikia keisti valdiklį, kuris taip pat yra seno tipo – tokių jau sunku gauti, – aiškino M. Šaučiūnas. – Sakėme savivaldybei, kad būtų tikslinga šviesoforą atnaujinti, tačiau ji nesutiko motyvuodama tuo, jog sankryžą administruojanti VĮ „Utenos regiono keliai” čia ketina įrengti žiedinę sankryžą.” Tačiau VĮ „Utenos regiono keliai” inžinierius Albinas Ančius tvirtino, kad planai įrengti žiedinę sankryžą minėtoje vietoje buvo, tačiau jų atsisakyta po kilusių ginčų. Jo tikinimu bent artimiausiu metu šios galimybės svarstyti nebeketinama.
Savo ruožtu Utenos rajono savivaldybės administracijos direktorius Jonas Slapšinskas užtikrino, kad sugedęs šviesoforas – tikrai nesenas, o tokios kalbos tėra verslininkų mėginimas pasinaudojant viešąja erdve daugiau uždirbti. „Verslininkai sako netiesą. Šviesoforas nesenas, vokiškas, „Siemens” firmos. UAB „Maniga” jį įrenginėjo, todėl detalių tikrai žino kur gauti. Problema ta, kad įmonė neturi atsarginių detalių, todėl reikia laukti, kol jos bus atvežtos iš Vokietijos, – aiškino J. Slapšinskas. – Be abejonės, jiems būtų pelningiau įrengti naują šviesoforą, o ne taisyti šį.” Pasak direktoriaus, pagal sudarytą su UAB „Maniga” sutartį yra numatyti tam tikri terminai, per kuriuos įmonė privalo šviesoforus sutaisyti, jei nesuskumba – taikomos sankcijos. Bėda ta, kad laikas, per kurį šviesoforai turi būti sutaisyti yra skaičiuojamas darbo dienomis ir valandomis, todėl jau ne pirmą kartą savaitgaliui be šviesoforo paliktoje sankryžoje nepailsdama mirksėjo tik geltona šviesoforo akis…

Vytauto Ridiko nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas