Į Lietuvos policijos mokyklą stoja ir aukštąjį išsilavinimą turintys jaunuoliai

Stojimas į Lietuvos aukštąsias mokyklas jau pasibaigė, tačiau Lietuvos policijos mokyklai (toliau – LPM) ši savaitė pati svarbiausia metuose. LPM Klaipėdos padalinyje šiandien prasidėjo būsimųjų kursantų atranka, kuri truks penkias dienas. „Atrankoje užsiregistravo 219 jaunuolių, kurie bandys įveikti visas mūsų paruoštas užduotis ir įstoti mokytis LPM”, – pasakojo LPM Mokymo organizavimo skyriaus viršininkas Arūnas Vaičiulis.

Atrankoje šįmet dalyvauja mažiau kandidatų nei pernai (2014 m. atrankoje dalyvavo 258 asmenys) ir tik todėl, kad daugelio pretendentų sveikata neatitiko reikalavimų. Norinčiųjų mokytis LPM šįmet buvo daugiau nei 800, tačiau apie 70 proc. kandidatų neįveikė Centrinės medicinos ekspertų komisijos barjero.

„Kandidatų gal ir mažiau, tačiau džiugina kiti dalykai – mokytis LPM nori asmenys, kurie jau turi aukštąjį išsilavinimą, yra subrendę ir ragavę mokslų. Atrankoje dalyvauja 13 asmenų, turinčių kažkurios aukštosios mokyklos diplomą”, – akcentavo A. Vaičiulis.

Tarp pretendentų 5 asmenys – Lietuvos šaulių sąjungos nariai, 25 asmenys – policijos rėmėjai, 13 jaunuolių yra policijos pareigūnų vaikai, 12 kandidatų yra baigę bazinius karinius mokymus.

Mokymo organizavimo skyriaus viršininkas pastebėjo, jog kaip ir pernai, į policijos gretas veržiasi vis daugiau dailiosios lyties atstovių – atrankoje dalyvauja 95 merginos, kurios nori tapti policijos pareigūnėmis. 124 kandidatai atrankoje – vyrai.

LPM planuoja priimti 200 kursantų, tačiau jeigu šios atrankos metu bus atrinkta mažiau kandidatų – lapkričio mėnesį bus organizuojama dar viena atranka.

„Tikiu, kad atrankos metu atsirinksime tik pačius geriausius ir labiausiai motyvuotus jaunuolius”, – pabrėžė LPM viršininkas Algirdas Kaminskas.

Atrankos metu bus nustatomas stojančiųjų žinių konkursinis balas (jį sudaro lietuvių kalbos brandos egzamino, matematikos, istorijos bei užsienio kalbos mokymo dalykų metinių pažymių vidurkis). Taip pat bus įvertinamas bendras fizinis pasirengimas, loginio mąstymo, teksto suvokimo ir raštingumo gebėjimai, pretendento motyvacija ir gebėjimas argumentuotai pagrįsti priimtą sprendimą mokytis LPM.

Būsimų kursantų atranka vyks iki rugpjūčio 21 d., tik tada paaiškės, kurie jaunuoliai įveikė visas užduotis ir galės mokytis LPM.

LPM inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas