Vyko pažintinis turas į „Kalnapilio-Tauro grupės“ alaus daryklą

Birželio 5-ą dieną Panevėžyje įsikūrusi „Kalnapilio-Tauro grupės” darykla į pažintinę ekskursiją pakvietė žurnalistus iš Panevėžio, Utenos ir Vilniaus.

„Kalnapilio-Tauro grupės” generalinis direktorius Marijus Kirstukas pasveikino neseniai išrinktą Panevėžio miesto merą Rytį Mykolą Račkauską ir įteikė jam simbolinę garbės aludario prijuostę. Vyriausias „Kalnapilio” aludaris Ričardas Barakūnas pasakojo apie apynį ir jo kilmę, atskleidė tai, kokiais kriterijais remiantis atrenkami grūdai.

Fermentacijos patalpoje ekskursijos dalyviai buvo supažindinami su alaus fermentavimosi procesu, vyriausias aludaris išdavė paslaptį, kaip yra atrenkamas degustatorius bei atskleidė, kokie yra esminiai pojūčiai ragaujant alų. Pirmosios degustacijos metu aludaris siūlė paragauti šviežiai išpilstyto alaus. Pakavimo ceche žurnalistams buvo pristatomas alaus pilstymas į plastikinius, stiklinius butelius ir skardines.

Renginį vainikavusios degustacijos metu buvo ragaujamas įvairių rūšių alus, skanaujami geriausiai prie šio gėrimo derantys užkandžiai. Visi panorėję galėjo drauge su aludariu varžytis konkurse „Atspėk, koks alus”.

udiena.lt inf., V. Ridiko nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas