Prezidentė ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ medaliu apdovanojo uteniškę O. Trinkūnienę

Trečiadienį Prezidentė Dalia Grybauskaitė artėjančios Motinos dienos proga pasveikino ir ordino „Už nuopelnus Lietuvai” medaliu apdovanojo daugiavaikes motinas. Tarp apdovanotųjų – ir uteniškė 12 vaikų pagimdžiusi Ona Trinkūnienė. 93 metus skaičiuojanti senolė į Prezidentūrą atvyko lydima pačių artimiausių šeimos narių.

Jau tradicija tapusiame renginyje valstybės apdovanojimai buvo įteikti 47 mamoms iš visos Lietuvos, išauginusioms ir gerai išauklėjusioms septynis ir daugiau vaikų.
„Gausių Lietuvos šeimų mamos – pasiaukojimo ir prasmingo gyvenimo pavyzdys. Augindamos būrį darbščių ir sąžiningų piliečių, jos padeda Lietuvai ir toliau išlikti augančia valstybe. Daugiavaikėmis motinomis didžiuojasi vaikai, anūkai ir proanūkiai, taip pat visa Lietuva”, – sakė Prezidentė.
Pasak Prezidentės, Lietuvai reikia didelių ir darnių šeimų, nes tai – mūsų stiprybės pamatas ir ateitis. Daugiavaikės motinos savo meile ir šviesa sušildo ne tik savo namus, bet ir sutelkia bendruomenę. Jų dėmesys savo vaikams – tai rūpinimasis visa Lietuva.
Šalies vadovė padėkojo garbingo amžiaus sulaukusioms mamoms už gerumą, išmintį, nepailstamą rūpestį ir palinkėjo stiprios sveikatos, artimųjų dėmesio ir kasdienio džiaugsmo.

udiena.lt inf., R. Dačkaus nuotr.

 

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas