Paukščių sutiktuvių dieną mokiniai kėlė inkilus

Kovas – mėnuo, kuomet bunda gamta ir iš šiltųjų kraštų grįžta paukščiai. Šia proga Krašuonos ir Vyžuonos parkuose buvo surengta graži akcija – iškelta apie 100 inkilų. Tradiciškai renginį organizavo Utenos miškų urėdija.

Šiemet akcijoje dalyvavo keliasdešimt Utenos Aukštakalnio pradinės mokyklos ir Adolfo Šapokos gimnazijos mokinių bei vaikų lopšelio-darželio „Šaltinėlis” auklėtinių. Kaip ,,Utenos dienai” teigė Aukštakalnio pradinės mokyklos mokytojos Laima Šutinienė ir Virginija Paukštienė, buvo paskelbta, kad visi norintys padėti mažiesiems miško draugams turi su tėvelių pagalba pagaminti inkilą ir atsinešti jį į mokyklą. Pasak pedagogių, idėja surengti inkilų gaminimo akciją kilo dėl to, kad norėjosi paskatinti vaikus mylėti gamtą ir savo gimtąjį miestą. Rezultatai nudžiugino – iš viso šios mokyklos mokiniai pagamino 47 inkilus.
Utenos miškų urėdijos vyriausiasis miškininkas Valentinas Merkys pasveikino visus susirinkusius ir padėkojo mokymo įstaigų bendruomenėms už jų kilnią iniciatyvą, esą dar niekada nebuvo atvykę tiek daug gamtą mylinčių vaikų. ,,Jau daugiau nei dešimt metų kartu su Utenos mokyklų auklėtiniais keliame inkilus įvairiose miesto vietose, būtų sunku atrasti tokią, kurioje nesilankėme. Šiemet mokinių aktyvumas – rekordinis. Tai galima sieti su tinkamomis oro sąlygomis, mat pernai tokiu pačiu metu oras buvo subjuręs. Kovo 23 diena pasirinkta neatsitiktinai. Šią dieną visoje Lietuvoje minimos paukščių sutiktuvės,” – teigė Valentinas Merkys. Miškininkas vaikams pasakojo, kad mediniai inkilai keliami varnėnams, zylėms, geniams, o netoli ežerų – netgi antims.
Aplinkos ministerijos Utenos regiono aplinkos apsaugos departamento Utenos rajono agentūros vedėjas Eimantas Puodžiukas mokiniams nurodė, kad inkilai turi būti keliami 3–5 metrų aukštyje ir nukreipti į rytus arba pietryčius. Inkilus į medžius kėlė ne tik miškininkai, bet ir Utenos Adolfo Šapokos gimnazijos gimnazistai. Aukštakalnio pradinės mokyklos antros klasės mokiniai nekantravo kuo greičiau padovanoti savo inkilus, kai kurie netgi išbraižė ant jų savo vardus. Atsisveikindami mokiniai teigė, kad mielai ir kitais metais dalyvautų tokioje prasmingoje akcijoje.

L. Narčienės nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas