Lietuvių kalbos žinias pasitikrino per 40 uteniškių

Šeštadienį Lietuvoje buvo rašomas tradiciniu tapęs Naconalinis diktantas. Rašytojos Lauros Sintijos Černiauskaitės tekstą „Pokalbis” skaitė LRT televizijos žinių vedėjas Marijus Žiedas.

Tęsdami Nacionalinio diktanto konkurso tradiciją VšĮ „Pilietinės minties institutas” ir projekto partneriai šių metų vasario 21 dieną pakvietė lietuvių kalbos mylėtojus pasitikrinti savo rašybos žinias. Diktantą buvo galima rašyti visose Lietuvos savivaldybėse, mokyklose, Vilniaus knygų mugėje ir Lietuvos ambasadose užsienyje. Šiemet savo duris Nacionalinio diktanto dalyviams konkurso dieną atvėrė ir Lietuvos bibliotekos. Dėl raštingiausiojo titulo buvo varžomasi keliose kategorijose – raštingiausio mokinio, suaugusiojo ir užsienio lietuvio.
Utenos rajono savivaldybės administracijos Bendrųjų reikalų skyriaus kalbos tvarkytoja, vyr. specialistė Girda Narbutienė informavo, kad šiemet Utenoje diktantą rašė 44 dalyviai, iš jų 31 mokinys ir 13 suaugusiųjų.
Nacionalinio diktanto finalas bus rengiamas Vilniuje balandžio mėnesį. Jo tiksli data bus paskelbta vėliau. Finalo dalyvius atrinks lietuvių kalbos ekspertų komisija. Diktanto tekstas bus paskelbtas šiandien, vasario 23 dieną, svetainėse www.diktantas.lt, www.vlkk.lt ir portale DELFI.

utena.lt ir „Utenos dienos” inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas