Ant Klykių ežero žvejojo rekordinis žvejų skaičius

Sausio 23, 24 ir 25 dienomis Lietuvos Respublikos aplinkos ministerijos Utenos regiono aplinkos apsaugos departamento pareigūnai aktyviai vykdė Mėgėjų žvejybos vidaus vandenyse taisyklių reikalavimų vykdymo kontrolę Anykščių, Zarasų, Molėtų ir Utenos rajono vandens telkiniuose.

Iš viso reido metu patikrinti 125 žvejai, iš kurių 18 nustatyta žvejybą reglamentuojančių teisės aktų pažeidimų ir 1 aplinkos teršimo gamybinėmis atliekomis atvejis.
Sausio 24 ir 25 dienomis Utenos RAAD pareigūnai mūsų rajone vykdė gyvosios gamtos apsaugos reidus, kurių metu buvo patikrintos Tauragnų, Utenos, Kuktiškių, Daugailių seniūnijų teritorijos ir jose esantys vandens telkiniai, o pagrindinis dėmesys buvo skiriamas mėgėjiškos žūklės reikalavimų vykdymo kontrolei. Reiduose dalyvavo du agentūros pareigūnų ekipažai. Gausiausias žvejų būrys buvo patikrintas ant Klykių ežero ledo – jų tądien žvejojo net 77. Iš viso per dvi dienas buvo patikrintas 91 žvejys, o pažeidimų užfiksuota tik 10. Visais nustatytais atvejais žvejai nebuvo pasirūpinę reikiamais leidimais. Reidų metu taip pat buvo nustatytas ir vienas atvejis, kada aplinka buvo teršiama gamybinėmis atliekomis. Už pažeidimus surašyti administracinių teisės pažeidimų protokolai ir nustatyta tvarka bus paskirtos nuobaudos.

Utenos RAAD ir „Utenos dienos” inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas