Gausiai iškritęs sniegas tapo iššūkiu kelininkams

Naktį gausiai iškritęs sniegas tapo tikru iššūkiu kelininkams. Kaip mus informavo VĮ „Utenos regiono keliai” Utenos kelių tarnybos viršininkas Vygandas Žilėnas, šiuo metu mūsų rajone eismo sąlygos sudėtingos, nes naktį pasnigo maždaug iki 8 cm sniego. „Valomi visi keliai, o pagrindiniai – magistraliniai ir krašto – keliai dar ir barstomi”, – portalui „udiena.lt” sakė V. Žilėnas, teigdamas, kad sunkioji technika į kelius penktadienį išriedėjo labai anksti – 4 valandą ryte.

Tam, kad lyjant nesusidarytų slidi kelio danga, pirmiausia kelius reikia gerai nuvalyti. Šiuo metu keliuose dirba 8 barstytuvai–sniego valytuvai ir 8 traktoriai. Šiais metais, pasak V. Žilėno, nuo sniego rajono kelių valyti neteko, išskyrus tuos atvejus, kai juos teko barstyti susidarius slidžiai kelio dangai. „Besikeičiantys orai mums – nemenkas išbandymas”, – prisipažino pašnekovas.
Per praėjusių metų gruodį keliuose išbarstyta 468 tonos druskos, 1333 tonos druskos ir smėlio mišinio, o lapkričio mėnesį – 96 tonos. Anot V. Žilėno, žmonės esą labai reiklūs, tad dažnai sulaukiama žmonių skambučių. „Neretai gyventojai nori neįtikėtinų stebuklų. Kartais atrodo, kad įjungei elektros lemputę – ir šviesu. Susidaro įspūdis, kad ir kelius mes turime nuvalyti akimirksniu, o tam juk reikia laiko. Gaila, kad daug kas to nesupranta”, – apgailestavo viršininkas.
Penktadienį daugelyje rajonų sinoptikai prognozuoja sniegą ir šlapdribą, o gausesnius kritulius Aukštaitijoje. Vietomis numatoma lijundra ir plikledis.
Pūs stiprokas vakarų, pietvakarių vėjas, kuris gali įsismaginti iki 15-20 m/sek. Temperatūra svyruos nuo 1 laipsnio šalčio iki 4 laipsnių šilumos.

„Utenos dienos” inf., V. Ridiko nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas