Į Uteną atriedėsiantis Kalėdų karavanas atveš ir dovanų

Jubiliejinis Kalėdų karavanas savo 15-ajai kelionei per Lietuvą ruošiasi su nauju partneriu – Lietuvos tautiniu olimpiniu komitetu (LTOK). Palaikydami labdaros misiją padėti mokykloms sukurti geresnes sąlygas vaikams sportuoti, prie projekto šiemet prisidės ir šalies olimpinės rinktinės nariai.
Kalėdinio karavano Utenoje laukiama gruodžio 19 dieną – iš Molėtų atskubėjęs karavanas stabtelės Utenio aikštėje.

Pasak projekto iniciatorių – bendrovės „Coca-Cola HBC” Baltijos regiono pardavimų vadovo Valdo Pakščio ir LTOK prezidentės, olimpinės čempionės Dainos Gudzinevičiūtės – šiemet bus siekiama padėti mažesnių miestų mokykloms atnaujinti sporto inventorių.
Pasak LTOK prezidentės Dainos Gudzinevičiūtės, jubiliejinio Kalėdų karavano dovanos ir įkvepiantys susitikimai su geriausiais šalies sportininkais prisidės prie sveikos ir aktyvios jaunosios kartos ugdymo.
„Vaikų sportiškumo skatinimas ir olimpinių vertybių puoselėjimas yra viena iš svarbiausių LTOK misijų. Įvairiomis priemonėmis siekiame, kad kuo daugiau vaikų Lietuvoje turėtų geresnes sąlygas sportuoti, todėl prisidėjome prie ilgas tradicijas turinčio Kalėdų karavano projekto”, – sako LTOK prezidentė, olimpinė čempionė Daina Gudzinevičiūtė.
Kalėdų karavano metu geros valios žmonių, verslo partnerių, savivaldybių ir institucijų paaukotą sporto inventorių LTOK išdalins daugiau nei 40 aktyvių Lietuvos mokyklų, kurios su entuziazmu organizuoja vaikų fizinio aktyvumo veiklas, tačiau tam stokoja elementaraus sporto inventoriaus.
Gruodžio 16 d. Vilniuje prasidėjęs Kalėdų karavanas aplankys 9 Lietuvos miestus, jų aikštėse prie Kalėdų eglutės vaikai turės unikalią galimybę susitikti ir pabendrauti su garsiais Lietuvos sportininkais, olimpinės rinktinės nariais ir iš jų rankų perimti mokykloms skirtas dovanas. Penkiuose miestuose – Šalčininkuose, Panevėžyje, Jonavoje, Utenoje, Druskininkuose – bus surengtos muzikinės šventės miestiečiams su dainininkės Neringos Čereškevičienės „Tele bim bam” grupe ir visiems puikiai žinomomis jos dainomis bei specialiai Kalėdų karavanui barzdą užsiauginusiu Kalėdų Seneliu Sigučiu Jačėnu. Sunkvežimiuose veiks Kalėdų Senelio kambarys ir nykštukų dirbtuvėlės. Prisidėti prie karavano misijos savo dovanomis gali kiekvienas atvykęs į Kalėdų karavano sutiktuves.
Per 14 veiklos metų karavanas aplankė daugiau nei 60 Lietuvos miestų, miestelių, mažų gyvenviečių, o geros valios žmonių dėka surinkta 60 000 eurų parama buvo skirta 8 mokyklų stadionų ir sporto salių renovacijai. Kasmet Kalėdų karavanas sulaukia didelio visuomenės ir valstybės institucijų, savivaldybių palaikymo.

Gabrielė ŠERĖNIENĖ

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas