Utena jau rengiasi didžiosioms metų šventėms

Jau rašėme, kad kalėdinė eglė atkeliavo į miesto širdį – Utenio aikštę, kuri šventiniu laikotarpiu džiugins ne vieną miestelėną ir svečią. Baigiama puošti žaliaskarė laukia penktadienio – tądien vyks iškilminga eglės įžiebimo ceremonija su visomis atrakcijomis: amatų gildijos buveine, stebuklų sala, pasipuošusių eglučių alėja, Kalėdų seneliu ir daugeliu kitų įdomybių. Utenos miesto seniūnas Valentinas Vaitonis neatskleidžia visų eglės įžiebimo šventės detalių. „Nenoriu visko atskleisti. Galiu pasakyti tik tai, kad Utenio aikštė virs tikru kalėdiniu miesteliu”, – nedaugžodžiavo seniūnas.

Pasak V. Vaitonio, renginiai su Kalėdų seneliu vyks iki didžiųjų švenčių, o šiais metais nupirkta naujų papuošimų eglei, bus papuošti Utenio aikštėje esantys apšvietimo stulpai ir medžiai. Šviečiančiomis liepsnelėmis bus padabinti ir kai kurie pastatai.
Visai eglės įžiebimo programai – kalėdiniam miesteliui, ekranui, scenai, įgarsinimui, atlikėjams ir kitiems šventės akcentams – skirta apie 60 tūkstančių litų, o miesto šventiniam papuošimui, anot V. Vaitonio, skirta miesto seniūnijos lėšų. Bendra suma siekia iki 100 tūkstančių litų.
„Šiais metais sulaukėme nemažai įvairiausių gyventojų pasiūlymų, tačiau laikomės tradicijos puošti gyvą eglę. Gal po kelių metų šią idėją pakeis kita”, – teigė seniūnas V. Vaitonis.

„Utenos dienos” inf. ir nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas