Tradicinės Šiaurės šalių bibliotekų savaitės tema – Troliai Šiaurėje

Lapkričio 10 dieną prasidėjo tradicinė Šiaurės šalių bibliotekų savaitė. Šviesos ir knygos šventė Lietuvoje rengiama jau septynioliktą kartą. Bibliotekų savaitės renginiai primena mums senąją pasakojimų tradiciją, suteikia progos vaikams ir suaugusiems susipažinti su Šiaurės šalių literatūros lobiais, kviečianti tamsiais vėlyvo rudens vakarais susiburti ir drauge persikelti į magišką knygų pasaulį. 2014 metų Šiaurės šalių bibliotekų savaitės tema – „Troliai Šiaurėje”. Šioje tradicinėje Šiaurės šalių bibliotekų savaitėje dalyvauja ir užpalėnai: visą savaitę bibliotekoje vyks skaitymai balsu, žaidimai, į kuriuos įtraukiami ne tik vaikai, bet ir jų tėveliai.

Šiaurės šalių bibliotekų savaitės projektu siekiama populiarinti literatūrą ir knygų skaitymą, skatinti savišvietą, skatinti Šiaurės ir Baltijos šalių kultūrinį bendradarbiavimą, pabrėžti bibliotekų svarbą visuomenės kultūriniame gyvenime. Taip pat siekiama suteikti bibliotekoms projektinio darbo įgūdžių, gerinti jų veiklą ir įvairinti darbo formas, ieškoti alternatyvių finansavimo šaltinių, supažindinti Lietuvos skaitytojus su Šiaurės šalių literatūra ir kultūros paveldu bei sudaryti sąlygas socialiai izoliuotoms visuomenės grupėms dalyvauti kultūriniuose renginiuose.

Tradiciškai projekte dalyvauja visų tipų bibliotekos: mokyklų, viešosios, universitetinės, miestų, kaimų, apskričių, specialiųjų ugdymo ir gydymo įstaigų bibliotekos bei kitos organizacijos, norinčios skleisti skaitymo balsu tradicijas.
Lapkričio 10 dieną renginys prasidėjo Šviesos ir žodžio švente

Šiaurės šalių bibliotekų savaitė Baltijos šalyse rengiama nuo 1998 m. Pirmosios Šiaurės šalių bibliotekų savaitės tema buvo humoras. Vėliau vykusių savaičių temos: „Mitologija” (1999), „Vaikas” (2000), „Žodis ir gaida” (2001), „Šiaurės tarybos premijos laureatai” (2002), „Jūra” (2003), „Seku seku pasaką” (skirta H.K. Andersenui) (2004), „Keliaujant po Šiaurės šalis” (2005), „Kvapą gniaužiančios Šiaurės šalių istorijos” (2006), „Moterys Šiaurės šalyse” (2007), „Meilė Šiaurės šalims” (2008), „Karas ir taika Šiaurės šalyse” (2009), „Magiška Šiaurė” (2010), „Humoras Šiaurėje” (2011), „Įvairialypė Šiaurė” (2012), „Žiema Šiaurėje” (2013). Šių metų tema – „Troliai Šiaurėje”.
Prаėjusiais metais Šiaurės šalių bibliotekų savaitėje iš viso dalyvavo daugiau nei 400 bibliotekų iš Lietuvos.

norden.lt inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas