Prezidentei D. Grybauskaitei įteikta uteniškio tautodailininko prieverpstė

Šią savaitę Minint Policijos (Angelų sargų) dieną Prezidentūroje Policijos generalinis komisaras Saulius Skvernelis Policijos vardu įteikė šalies vadovei simbolinę dovaną – prieverpstę, kurią išdrožinėjo Utenos apskrities VPK policijos pareigūnas, Utenos rajono tautodailininkas Albinas Šileika.

Spalio 2 dieną Prezidentė Dalia Grybauskaitė susitikimą su Lietuvos policijos vadovais pradėjo sveikinimu visiems policijos pareigūnams ir darbuotojams profesinės šventės – Angelų sargų dienos – proga.
Policijai patikėta labai daug – Lietuvos žmonių saugumas, ramybė, orumas. Angelų sargų vardas – ne tik kilni ir garbinga misija, bet didelis įpareigojimas ir atsakomybė.
Dabartinė Lietuvos geopolitinė situacija policijai kelia naujų iššūkių. Valstybės vadovė sakė, kad policija šiuo metu kaip niekada daug pastangų turėtų skirti viešosios tvarkos ir rimties užtikrinimui šalyje. „Žmonės visoje Lietuvoje ir bet kuriuo paros metu turi jaustis saugūs”, – sakė Prezidentė.
Visuomenės pasitikėjimas šios institucijos veikla pastaraisiais metais nuolat didėjo, daugiau jaunimo renkasi policininko profesiją. Valstybės vadovė teigiamai įvertino dabar vykstančią kriminalinės policijos reformą. Policijoje vykdomą rotaciją būtina ne tik tęsti, bet ir plėsti rotuojamų asmenų ratą. Šis procesas negali tapti užuovėja neveikliems, atsakomybės stokojantiems pareigūnams.
Prezidentė atkreipė policijos vadovybės dėmesį į tai, kad reikia gerinti ikiteisminio tyrimo pareigūnų kvalifikaciją. Šiandien trečdalis jų vis dar neturi teisinio išsilavinimo. Tačiau nuo tyrėjo profesionalumo, nuo pirminėje stadijoje tinkamai surinktų įrodymų priklauso bylų baigtis.
Šiuo metu policija ištiria tik kiek daugiau nei pusę visų registruotų nusikaltimų. Vėl daugėja eismo įvykių, sužeistųjų ir žuvusiųjų keliuose, o nusikalstamų veikų, susijusių su narkotinėmis ir psichotropinėmis medžiagomis, skaičius išaugo net 12 procentų. Būtina imtis priemonių, kad padėtis gerėtų. Žmonių saugumo užtikrinimas – tiesioginė policijos pareigūnų atsakomybė ir kasdienis uždavinys.
Prezidentė akcentavo geresnio policijos bendradarbiavimo su prokurorais ikiteisminiuose tyrimuose būtinybę.
Policijos darbo sėkmė daug priklauso nuo gerų ryšių su visuomene. Svarbu inicijuoti ir palaikyti naujas saugaus gyvenimo idėjas, ypač rajonuose ir miesteliuose. Gyventojus reikėtų pakviesti jungtis į saugios kaimynystės grupes, tapti policijos talkininkais. Visuomenės akyse kiekvienas policijos pareigūnas turėtų pelnyti pagarbą – tapti atsakomybės, drąsos ir pasiaukojimo pavyzdžiu.
Policijos generalinis komisaras Saulius Skvernelis padėkojo už dėmesį ir įteikė šalies vadovei simbolinę dovaną – prieverpstę, kurią išdrožinėjo Utenos policijos pareigūnas Albinas Šileika.

Policijos departamento ir „Utenos dienos” inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas