Ministerija kviečia teikti kandidatūras Meilės Lukšienės premijai gauti

Švietimo ir mokslo ministerija primena, kad iki rugsėjo 15 d. galima teikti kandidatūras Meilės Lukšienės premijai gauti. Premija siekiama įprasminti švietimo reformos pradininkės habilituotos daktarės Meilės Lukšienės atminimą ir skatinti jaunus pedagogus aktyviai įsitraukti į švietimo plėtotės darbus.

Į premijas gali pretenduoti pedagogai ne vyresni nei 35 metų. Savo kandidatūras premijai gali siūlyti patys asmenys, švietimo įstaigų vadovai, švietimo įstaigų savininko teises ir pareigas įgyvendinančios institucijos, mokytojai, mokiniai, tėvai ir jų organizacijos, nevyriausybinės organizacijos, švietimo asociacijos.
Premijos dydis – 120 BSI (šiuo metu 15600 Lt). Ji skiriama kiekvienais metais Tarptautinės mokytojų dienos proga.
Premijos skyrimo komisija vertins kandidato pedagoginio darbo pradžią ir tolesnę veiklą, orientuotą į ugdymo demokratizavimą ir modernizavimą, humanizmo, kūrybiškumo idėjų įgyvendinimą ir sklaidą, sėkmingus edukacinius projektus, atsižvelgs į palankius esančių ir buvusių mokinių, tėvų atsiliepimus, sėkmingą bendradarbiavimą su kolegomis, lyderystę.
Kandidatus kviečiame teikti ministerijos Personalo skyriui. M. Lukšienės premijos laureatais yra tapę Kauno šv. Mato vidurinės mokyklos matematikos ir informatikos mokytojas, dabartinis Leliūnų pagrindinės mokyklos direktorius, Vygantas Kornejevas, Vilniaus šv. Kristoforo gimnazijos chemijos mokytojas Ramūnas Skaudžius, Vilniaus automechanikos ir verslo mokyklos anglų kalbos mokytoja Rūta Pivoriūnaitė, Vilniaus Vytauto Didžiojo gimnazijos fizikos mokytojas Tomas Kivaras.

Švietimo ir mokslo ministerijos inf.

 

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas