Liepos karalienė Pakalniuose apsilankė jau 25-ą kartą

Liepos 25-ą Pakalnių kaimo (Leliūnų sen.) gyventojai ir svečiai jau 25-ą kartą šventė Onines, taip pat paminėjo 360 metų sukaktį. Šventė, sutraukusi gausų būrį žmonių, tradiciškai vyko ant Vidinksto ežero kranto.

Renginį vedusi Jovita Čepienė pasveikino visas Onutes ir išreiškė viltį, kad Oninių šventė paskatins šio vardo populiarėjimą – jis vaikams bus suteikiamas bent jau kaip antras vardas. Sveikinimo žodį taręs LR Seimo narys Edmundas Pupinis pasidžiaugė kiekvieną vasarą Pakalniuose vykstančiomis Oninėmis. Jis palinkėjo, kad šią šventę švęstų ir ateities kartos.
J. Čepienė padėkojo rėmėjams, be kurių pagalbos šventė nebūtų įvykusi, ir įteikė jiems nedideles dovanėles. Ji taip pat dėkojo visiems, kurie prisidėjo prie šventės rengimo be jokio atlygio. Renginio vedėja sakė, kad rėmėju gali tapti kiekvienas šventės dalyvis pasivaišinimo palapinėje už Oninių saldainį paaukodamas norimą sumą. Surinktos lėšos bus panaudotos ateinančių metų Oninių šventei rengti. „25-ąsias Onines norėčiau pradėti nuo Eugenijos Čepienės, kuri šią šventę sumanė ir daug metų puoselėjo. Būtų smagu, jei atsirastų daugiau žmonių, palaikančių šią iniciatyvą”, – kalbėjo renginio vedėja. Palinkėjusi susirinkusiesiems geros nuotaikos, puikių šventinių akimirkų ir malonaus bendravimo bei pasibuvimo kartu, J. Čepienė į sceną pakvietė Rimą ir Raimondą Garsonus bei jų auklėtinius. Po Garsonų į sceną sugužėjo Alantos krašto vokalinio instrumentinio ansamblio „Alantiškiai” nariai (vadovė Leonija Ožekauskienė).
Po koncerto didelio susidomėjimo sulaukė trumpas Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato kinologų ir jų dresuotų keturkojų pasirodymas, o prasidėjus vakaro diskotekai su Dariumi Dimbeliu būrys vaikų spiegdami puolė į putų patrankos linksmybes.
Šeimos dirbtuvėlėse vaikai kartu su tėvais, padedami tekstilininkės Kristinos Šorienės, iš žolynų audė natūralius kilimus, o norintys su Povilu Šoriu galėjo pasigaminti kartoninę 3D skulptūrėlę.

Autoriaus nuotr.

 

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas