Biblioteka knygų fondą atsinaujino už 27 tūkst. eurų

Gegužės pradžioje Kultūros ministerija visos šalies bibliotekoms papildomai skyrė beveik du milijonus eurų knygoms ir dokumentams įsigyti. Utenos A. ir M. Miškinių viešoji biblioteka, gavusi daugiau nei 27 tūkstančius eurų papildomai, gausiai papildys savo fondus ne tik naujausiais leidiniais, bet ir kitomis priemonėmis.

Anot bibliotekos direktorės Vidos Garunkštytės, gautos lėšos turėjo būti panaudotos iki liepos 1-os. „Kultūros ministerija 2020 metams dokumentų ir knygų įsigijimui buvo skyrusi apie 36 tūkst. eurų. Papildomai dar gavome daugiau kaip 27 tūkst. eurų – tai išties didelė suma, kuri nudžiugins bibliotekos lankytojus”, – sakė Dokumentų komplektavimo ir tvarkymo skyriaus vedėja Milda Laurinavičienė.

Už šiemet iš Kultūros ministerijos gautas lėšas biblioteka jau nupirko apie 3 000 knygų ir dokumentų. Gavusi papildomą finansavimą biblioteka įsigijo dar 2 709 knygas ir kitus dokumentus. „Iš papildomai gautų lėšų įsigijome grožinės literatūros, atnaujinsime skaityklų (šakinės literatūros), kraštotyros fondai. Pagal rekomendacijas beveik 30 procentų buvo skirta papildyti Lietuvos autorių grožinės literatūros kūriniais, metų knygos rinkimams bei kitoms skaitymo skatinimo iniciatyvoms atrinktais leidiniais. Taip pat įsigijome apie 70 vienetų įvairiausių stalo žaidimų”, – džiaugėsi bibliotekos direktorė.

Laikraščio „Utenos diena” ir Utenos A. ir M. Miškinių viešosios bibliotekos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas