Karantino nuobodulį įveikti padės Skaitmeninė savaitė internete

Jūs galite padėti sulėtinti Covid-19 viruso plitimą. Jei turite ligos simptomų, likite namuose, jei neturite simptomų, tačiau galite likti namuose – taip ir padarykite. O, kad laikas namuose būtų išnaudotas turiningai, „Skaitmeninė savaitė“ jums pasiūlys daugybę veiklų vykstančių internetu. Kovo 23–29 d. Lietuvoje skelbiama „Skaitmeninė savaitė“, kurios šių metų pagrindinė tema yra kritinio mąstymo ugdymas. Šiandien kritinis mąstymas laikomas bene pagrindine asmens kompetencija, kuri savo svarba prilygsta skaitymui ar rašymui, tačiau šis įgūdis privalo būti nuolat tobulinamas.

 „Jau vienuoliktą kartą Europoje vykstanti akcija šiais metais yra visiems itin aktuali. Šiandieninio nerimo ir informacijos gausos aplinkoje, ji kaip niekad anksčiau, padeda atskleisti, kokie svarbūs šiuolaikiniam žmogui yra skaitmeniniai įgūdžiai tiek darbe, tiek kasdieniame gyvenime, kiek daug veiklų galime atlikti internete išvengdami tiesioginio kontakto”, – sakė asociacijos „Langas į ateitį” direktorė Loreta Križinauskienė.

Atsparesni netikroms naujienoms

Visą savaitę projekto „Prisijungusi Lietuva” tinklalapyje šalies gyventojai gali savarankiškai tobulinti kritinį mąstymą, projekto ekspertai paruošė 12 kritinio mąstymo patarimų, parengė testą „Ar mąstote kritiškai?”, bei daugybę edukacinių užduočių. Nuo patarimų kaip atskirti propagandą, netikras naujienas ar reklamą iki naujausių skaitmeninių technologijų pristatymo bei kokius iššūkius jos sukelia vartotojams. Vaikai prisijungusi.lt ras specialias praktines veiklas, edukacinius filmukus bei spalvingą komiksą.
Akcijos metu tiek jaunimo, tiek vyresnio amžiaus žmonių lauks naudingi pokalbiai bei diskusijos kritinio mąstymo, medijų ir informacinio raštingumo temomis.
Tiesioginės pokalbių transliacijos
Skaitmeninių technologijų raida sukėlė ir kokybinių pokyčių informacijos erdvėje. Atsirado ir egzistuoja naujų, iki tol nenaudotų informacijos formų: socialiniai tinklai, dirbtinis intelektas ir pan. Su kokiais iššūkiais susiduria informacinė karta bei kaip netapti medijų įkaitais, o jas naudingai išnaudoti savo tikslams kovo 26 d. 11.00 val. susitiksime pakalbėti interaktyviame pokalbyje „Kritiškai (ne) mąstau”. Pokalbyje dalyvaus Kauno technologijos universiteto Socialinių, humanitarinių mokslų ir menų fakulteto docentas dr. Nerijus Čepulis ir žurnalistas Aurelijus Katkevičius. Prie tiesioginės pokalbio transliacijos junkitės portale prisijungusi.lt
O kovo 26 d. 12.00 val. kviečiame dalyvauti interaktyvioje diskusijoje „Dirbtinis intelektas”, kurioje advokatas Andrius Iškauskas ir „Argyle.io” startuolio technologijų vadovas ir bendras įkūrėjas, Lietuvos dirbtinio intelekto asociacijos prezidentas Audrius Zujus paaiškins, kaip pažinti dirbtinį intelektą, koks jo teisinis reguliavimas šiandien ir kaip jį panaudoti technologinei kūrybai ir pažangai.

Be skaitmeninio raštingumo – nė iš vietos

Visoje Europoje vykstanti Skaitmeninė savaitė savo renginiais siekia paskatinti europiečius nuolat tobulinti savo skaitmeninius įgūdžius, kad šie galėtų visapusiškai dalyvauti visuomenės gyvenime ir gautų naudos iš skaitmeninės transformacijos.
Valstybinės paslaugos internetu, e. bankininkystė – tai, ką dažnai galima išgirsti šiandienos žiniasklaidoje. Lietuvoje gyvenant įvesto visuotinio karantino sąlygomis, skaitmeninis raštingumas tampa ypatingai svarbiu.
Banko, draudimo, telekomunikacijų ir kiti paslaugų teikėjai laikinai uždaro ar apriboja savo klientų aptarnavimą ir kviečia jų paslaugomis naudotis internetu. Naudojantis elektroninėmis paslaugomis, paprasta kreiptis į valstybines įstaigas su prašymais ar skundais, deklaruoti pajamas, saugiai naudotis elektronine bankininkyste ir kita. Neturint įgūdžių to padaryti, gyventojai susiduria su nemenkais iššūkiais bei nepatogumais.
Daugiau informacijos apie projekto „Prisijungusi Lietuva” Skaitmeninės savaitės veiklas ir tiesiogines transliacijas www.prisijungusi.lt.

 

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas