Uteniškiams kamštelių rinkėjams kol kas nėra lygių

Spalio viduryje pradėjęs savo kelionę po Lietuvą, plastikinius butelių kamštelius renkantis autobusėlis nuvažiavo į jau daugiau nei dvidešimt Lietuvos miestų ar įstaigų ir surinko jau dvi tonas kamštelių. Kol kas daugiausia surinkta kamštelių Utenoje – 284 kilogramai.

Nuo uteniškių nedaug atsilieka Alytus ir Kaunas, surinkę po kiek daugiau nei 250 kilogramų. Kamšteliai dar nesurinkti Vilniuje – po sostinę konkurso autobusėlis važinės lapkričio 20 dieną. Jis aplankys kiekvieną komandą, surinkusią daugiau nei 100 kilogramų.

„Važiuojame per Lietuvą ir stebimės konkurso dalyvių atsidavimu, idėjiškumu, tikėjimu, kad rinkdami kamštelius padeda žemei išsivaduoti nuo plastiko taršos. Juolab, kad šiemet negavome jokio finansavimo ir dalyvių dovanos yra labai kuklios, todėl visi, renkantys kamštelius, tai daro tiesiog iš idėjos. „Kamštelių vajus” yra didžiulis respublikinis konkursas – šiemet jame prisiregistravo šimtas dvidešimt įvairių mokymo įstaigų ir bendruomenių. Pastebiu didelį skirtumą dėl žmonių požiūrio į savanorystę, atsirado daugiau gebančių ir norinčių prisiimti asmeninę atsakomybę už taršą ir tai džiugina, įkvepia. Prieš septynis metus, kai pradėjau organizuoti šį konkursą, situacija tikrai buvo kitokia,” – apie šių metų konkursą pasakojo jo sumanytoja VšĮ „Draugiški šeimai” vadovė Birutė Jakučionytė.
Kiekvienais metais konkurso dalyviai turi galimybę ne tik rinkti kamštelius, bet ir kurti meninius darbus iš jų. Geriausi yra atrenkami ir vežami į Vilnių, respublikinę parodą. „Kamštelių vajus’2019″ meninių darbų paroda vyks lapkričio 22–24 d. Vilniuje, parodoje „Vaikų šalis”. Lapkričio 22 dieną 14 val. čia vyks ir šių metų konkurso nugalėtojų apdovanojimai.

VšĮ „Draugiški šeimai” inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas