Anturis – viena populiariausių kambarinių gėlių 2019 metais

Kambarinės gėlės namams ne tik suteikia grožio ir jaukumo, bet ir turi begalę kitų naudingų savybių. Jos valo orą, prisotina jį deguonimi, užtikrina geresnę savijautą ir mažina stresą. Gėlėmis galima užpildyti interjerą, suteikti jam gyvybingumo, o jei mėgstate jas prižiūrėti, tai gali būti puikus būdas praleisti laisvalaikį. Kaip ir bet kokios kitos interjero detalės, gėlės taip pat turi savo tendencijas. Į populiariausių kambarinių gėlių 2019-aisiais sąrašą patenka anturis. Tai išskirtinės išvaizdos augalas, kuris atrodo išties įspūdingai. Ką reikėtų žinoti apie šią gėlę ir jos priežiūrą?

Pagrindinės anturio savybės

Anturis priklauso ajerinių augalų šeimai ir žydi net 3–4 mėnesius. Jis populiarus dėl to, kad yra nelepus ir daug dėmesio nereikalaujantis augalas, kuris atrodo gražiai net ir tuo laikotarpiu, kai nežydi. Anturis gėlių mylėtojus domina ne tik dėl žiedų, bet ir dėl blizgių, įvairiaspalvių, ryškių lapų. Nors anturis turi begalę skirtingų rūšių, Lietuvoje populiariausios yra kelios. Tai kolumbinis anturis, kuris turi didelius širdelės formos lapus ir ilgą stiebą, taip pat riestasis anturis su trumpesniu stiebu ir pailgais, tamsiai žaliais lapais. Lietuvių namuose galima ir pamatyti didįjį anturį, kurio lapai ovalūs, tamsiai žali, o žiedai žalsvi, mažiau ryškūs, populiarus sidabrinis anturis, su dailiai baltomis juostelėmis išmargintais lapais.

Anturio priežiūra

Anturis į Lietuvą atkeliavo iš pietų, todėl šios kambarinės gėlės mėgsta šviesą. Joms taip pat patinka drėgmė, o žiemą, kai būstas šildomas, jų nereikėtų laikyti pernelyg arti radiatorių. Geriausia temperatūra šiam augalui yra apie +20 laipsnių, o retkarčiais jį reikėtų palaikyti vėsesnėje vietoje – taip vėliau gėlė kur kas gausiau žydės. Prieš laistant anturį reikėtų gerai patikrinti žemės drėgnumą ir prasibrauti į gilesnius jos sluoksnius. Tuo metu, kai gėlė žydi, svarbu pasirūpinti, kad žemė visuomet būtų pakankamai drėgna. Jei ketinate augalą persodinti, tai darykite pavasarį. Kad sudarytumėte pačias palankiausias sąlygas, persodinimui skirtą žemę rekomenduojama papildyti upės smėliu.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas