Rolandas Kazlas Utenoje surengs naujo albumo „Poetai ateina“ pristatymo koncertą

Rolandas Kazlas ir „Pakeleiviai“ pristato naują muzikinį albumą „Poetai ateina“ ir balandžio 23 dieną kviečia į koncertą Utenos kultūros centre.

Sakyti „koncertas” nėra tikslu. Tai, ką publikai parengė R. Kazlas, teisingiau būtų vadinti spektakliu, kuriame vėl susitinka dvi senos draugės – muzika ir poezija. Skambės Algirdo Verbos, Roberto Danio, Vlado Šimkaus, Alvydo Valentos, Sigito Gedos, Jurgio Kunčino, Vaidoto Spudo, Tomo Arūno Rudoko, Almos Karosaitės, Antano Masionio, Valdemaro Kukulo, Henriko Čigriejaus, Antano Kalanavičiaus, Ritos Dambrauskaitės, Valdo Gedgaudo, Salio Šemerio, Juozo Erlicko eilės. Žinomos arba girdėtos pavardės, tačiau ar tikrai žinoma ir jų kūryba? Kaip sako R. Kazlas, poezija šiandien kukliai tūno atokiau. Tereikia tik atsisukti į ją, įsiklausyti…

Koncertas-spektaklis „Poetai ateina” – tarsi įrodymas, kad mūsų krašte yra tikrai gausu poetų ir jų kūrybos. „Daugelio poetų jau nebėra, tačiau jų eilės šiandien skamba, vadinasi, jų poezija išlieka gyva ir tai yra mažas stebuklas”, – sakė R. Kazlas.
„Poezija, Tu – arena, kurią pereiti tam pavyksta, kas eina aštriausia briauna!”– rašė poetas Vladas Šimkus. Tačiau vaikščiojimas aštriomis briaunomis turi labai didelę kainą. Dauguma autorių, kurių eilės skambės, deja, patys jų jau niekada nebeskaitys. Dauguma jų mirė jauni, tarsi kūryba būtų pareikalavusi visų gyvybinių jėgų per trumpą laiką.
Tačiau balandžio 23-ios vakarą visi jie vėl bus su mumis ir kalbės R. Kazlo lūpomis. Kalbės aštriai, gluminančiai, jaudinančiai, ironiškai, šmaikščiai, žavingai, netikėtai. Tarsi atradę labiausiai jiems tinkantį ir suprantantį balsą.
Koncerte-spektaklyje suskamba ir naujas albumas „Poetai ateina”, kuriame – trylika dainų ir visų jų žodžiai taip pat – Lietuvos poetų. Jas R. Kazlas atlieka su ištikimų „Pakeleivių” grupe: Andriumi Daugirdu (bosinė gitara, vokalas), Jone Dambrauskaite (klavišiniai, vokalas), Audriumi Piragiu (gitara), Dainiumi Didžiuliu (gitara), Laurynu Čekeliu (klavišiniai, pučiamieji, vokalas), Žydrūnu Mockūnu (perkusija), Martynu Lukoševičiumi (mušamieji) ir kviestiniu pritariančiu vokalu – Žaneta Taurinskiene.

Organizatorių inf.

 

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas